in

[Najava] Počinje Sajam automobila, popularni BG Car Show

sajam automobila

Sajam automobila se vraća na Beogradski sajam u punom sjaju!

Automobili, motocikli i auto-moto industrija u celini predstaviće se na Sajmu od 12. do 15. maja 2022. godine, u terminu nešto kraćem od uobičajenog. Kao jedna od retkih te vrste u tom periodu i u Evropi i u svetu, manifestacija će biti održana pod nazivom DDOR Eco BG Car Show 07

I u dobro poznatom nazivu ove manifestacije ljubitelji automobila primetiće novost – odrednicu ECO – koji govori o nameri organizatora i uvoznika vozila da izložbena postavka akcentuje vozila sa ekološki naprednim pogonskim rešenjima, automobile na električni pogon, hibride, lake hibride, ali i nove modele sa konvencionalnim pogonima za koje se pretpostavlja da su ekološki unapređeni i da zadovoljavaju visoke ekološke standarde. Najreprezentativniji predstavnici „klasičnog“ programa se podrazumevaju.

Iako neki od razloga za gotovo trogodišnju sajamsku apstinenciju nisu sasvim nestali – zdravstveni aspekt globalne pandemije još uvek je značajan ograničavajući faktor; problemi u međunarodnom transportu i komunikacijama; globalni zastoj i problemi u automobilskoj industriji u vezi sa finalizacijom proizvodnje – interesovanje i optimizam i posetilaca i uvoznika svakim danom su sve veći.

Uprkos pomenutim problemima sa dobavljanjem najnovijih modela, pogotovo iz asortimana najnovijih električnih, među prvima su se za učešće na sajmu prijavili neki od najprodavanijih brendova – Škoda, Tojota, Reno Nisan, Suzuki, Isuzu, Ford, Citroen, Hjundai, Volvo, Kia, Mazda, Jaguar i Land Rover – a uz dobar motiv format nastupa istražuju  i u Stelantisu (Fijat, Džip, Pežo, Opel). Slične vesti o namerama stižu i iz Poršea SCG (VW, Audi, Seat, Cupra, Porše) i Delta auto grupe (BMW, Mini, Honda).

Predstojeći Sajam automobila će se održati u uslovima očekivano smanjenog komercijalnog efekta u smislu prodaje vozila, zbog nedostatka novih vozila na tržištu, ali istovremeno uz ogromno interesovanje medija, stručne i široke javnosti za modele vozila koja već sada nude najnovija pogonska rešenja, a čija se potpuna komercijalizacija očekuje u bliskoj budućnosti.

Izuzetno je i interesovanje izlagača u sektoru prateće automobilske industrije, garažno-servisne opreme i ponude rezervnih delova. U skladu sa glavnom linijom izlagačkog programa, uvoznici iz ovog segmenta manifestacije najavljuju posebnu promociju kompatibilne i prateće opreme za ekološki napredna vozila, punjača, solarnih modula i druge odgovarajuće infrastrukture.

Kao što deceniju i po stara tradicija nalaže, uz Sajam automobila, od 12. do 15. maja biće održan i 14. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopešn“, koji je u pogledu posledica pandemije kovida-19 doveden u nepovoljnu situaciju sličnu onoj u vezi sa sajmom automobila. Sudeći po interesovanju i entuzijazmu predstavnika brendova iz ovog segmenta, može se očekivati veoma atraktivna sajamska priredba.

Sajam automobila 2022 – raspored izložbi

Za ovu priliku, i raspored sajamskih izložbi biće prilagođen novim okolnostima izlaganja:

  • Svi uvoznici, odnosno automobilski brendovi koji se predstavljaju u okviru DDOR Eco BG Car Show 07 biće u istom prostoru – u hali 1 Beogradskog sajma.
  • Izložbi u okviru sajma „Motopešn“ biće u celini posvećena hala 4.
  • Kompletna prateća industrija, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, uključujući o onu specijalizovanu, namenjenu ekološki naprednim i električnim vozilima, biće u halama 2, 1A i 3A.

Zanimljivo je da će u hali 3 biti velika izložba starovremenskih automobila, organizovana po tematskim celinama, kao svojevrsna paralela izložbi najnovijih modela. Tako se posetiocima koji posete Sajam automobila pruža i mogućnost putovanja kroz vreme i istoriju automobilske industrije.

Podsećanja radi, ljubitelji automobila i motocikala poslednji put su sa svojim ljubimcima na Beogradskom sajmu mogli da se druže tokom 54. Međunarodnog salona automobila, održanog u martu 2019. godine.

Sledeći sajamski automobilski hepening, koji je trebalo da bude održan u martu 2020. godine, sa perspektivom da bude najveći auto-moto događaj u to vreme u svetu i uz brojne rekorde u pogledu broja brendova i premijera, otkazan je, zbog galopirajuće pandemije, svega nekoliko dana pre svečanog otvaranja kapija sajma za posetioce. 

Naslovna fotografija: Sajam automobila / Beogradski sajam

Pogledajte koji se sve sajmovi održavaju ove godine u Srbiji – pripremili smo Kalendar sajmova.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

dogadjaji u beogradu

Događaji u Beogradu u maju

Turistički samit Vojvodine

Prvi Turistički samit Vojvodine 9. i 10. juna u Novom Sadu