in

Nove mere za organizatore događaja od 1. juna

dozvoljena okupljanja

Na sednici Republičkog kriznog štaba odlučeno je da se od 1. juna ublaže mere za sektor ugostiteljstva, turizma i organizacije događaja.

Ugostiteljski objekti u otvorenom i zatvorenom prostoru će moći da rade svakog dana do ponoći. Kiosci i trafike će biti otvoreni od 00-24h. Poslednja bioskopska projekcija sada može početi u 23h, do kada rade i blagajne.

Mere su ublažene za naučne i poslovne kongrese, jer će po novoj odluci u zatvorenom prostoru moći da bude maksimalno 200 ljudi (što je izmena u odnosu na prethodnu odluku kada je bilo dozvoljeno okupljanje do 100 ljudi).

Takođe, javna okupljanja na otvorenom od 1. juna su dozvoljena za najviše hiljadu ljudi.

Sportska takmičenja na otvorenom moći će da se održavaju sa prisustvom publike takođe od 1. juna, uz uslov da među gledaocima bude obezbeđen razmak od jednog metra. Odluka je doneta za sve sportove koji se igraju napolju.

Svadbe i mature će još sačekati

O mogućnostima organizacije svadbi i matura će se još sačekati, ali će se o tome sigurno razmatrati u narednom periodu u skladu sa poboljšanjem epidemiološke situacije, navode iz Kriznog štaba.

Podsećamo i da su napravljeni protokoli za održavanje događaja.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

dani sela ispod avale

Dani podavalskih sela narednog vikenda na Avali

projekat-22

Projekat 22 – Novi Sad u 22 dana predstavlja koncept programa za 2022. godinu