in

Ovo su destinacije koje su bile najposećenije tokom prvomajskih i uskršnjih praznika

najposećenije destinacije u srbiji

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, i pored povoljne epidemiološke situacije i popuštanja mera na destinacijama širom sveta, više nego ikad putovalo se po Srbiji.

Najpopunjeniji su su bili kapaciteti u banjama i planinskim centrima. U pitanju su destinacije koje su i tokom godine najatraktivnije i najposećenije: Kopaonik, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Sokobanja – neke su od njih…

Nekoliko dana pred praznika kapaciteti na ovim destinacijama bili su popunjeni do 80%. Ove godine u odnosu na prošlu, nije se rezervisalo u poslednjem trenutku, već su se planovi za putovanje pravli mnogo ranije.

Domaći turisti su češće birali apartmane i seoska domaćinstva u odnosu na hotelski smeštaj. Tokom praznika su temperature bile prijatne i vreme vedro, te su turisti mahom dane provodili u prirodi obilazeći prirodne atrakcije na destinacijama.

Ja biram Srbiju

Podsećamo da je Turistička organizacija Srbije prošle godine promovisala kampanju namenjenu domaćim turistima. Kampanja se odvijala pod sloganom Ja biram Srbiju i njome su se promovisale manje poznate (i manje posećene) destinacije u našoj zemlji.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

tourcomserbia

Predstavljen projekat TOURCOMSERBIA

muzeji za 10

[Najava] Manifestacija Muzeji za 10 i program dešavanja