in

Osam manifestacija dobilo je sertifikat Najbolje iz Vojvodine

najbolje iz vojvodine

Oznaka „Najbolje iz Vojvodine“ koja nije dodeljivana poslednjih nekoliko godina, ponovo je uspostavljena 2021. godine na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Krajem decembra dodeljeni su sertifikati „Najbolje iz Vojvodine“ za 18 proizvoda, usluga i manifestacija. Ova oznaka kvaliteta, svojevrsno je priznanje svima onima koji, u oblastima kojima se bave, dostižu i prestižu ne samo domaće već i evropske standarde.

Za usluge, jedan od dva žiga dodeljen je vinariji našeg čuvenog šansonjera sa severa Bačke (Zvonka Bogdana), za turistički obilazak vinarije. Drugi je otišao u ruke novosadskog restorana u Pašićevoj ulici (Veliki), za ugostiteljsku uslugu.

Kada je reč o manifestacijama, ima ih osam sa pravom na oznaku „Najbolje iz Vojvodine”, a prve četiri navedene su iz Novog Sada:

  1. Fruškogorski maraton
  2. Tamburica fest media
  3. Egzit
  4. Novosadski Oktobarfest
  5. Gastro Srem iz Stare Pazove
  6. Kobasicijada u Turiji
  7. Dani berbe grožđa iz Vršca i
  8. Šekspir festival iz Inđije.

Na ceremoniji uručenja sertifikata predstavljeni su i podaci o rastu privrede i turizma u Vojvodini u prva tri kvartala ove godine, u odnosu na prošlogodišnji period. Prema tim podacima, u Vojvodini se beleži 55% više turista 2021. u odnosu na 2020. godinu.

Novi Sad će 2022. godine biti prestonica kulture, pa ne treba propustiti zanimljiv i bogat program koji će se u gradu održavati tokom cele godine.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

turistički vaučeri odmor u srbiji 2020

Sve o turističkim vaučerima za odmor u Srbiji

događaji

Koji nas sve događaji očekuju u 2022. godini?