in

Izdvojeno 500 miliona dinara za subvencionisanje odmora u Srbiji

subvencionisanje odmora

U svom predlogu budžeta za 2022. godinu, Vlada Republike Srbije opredelila je sredstva za subvencionisanje odmora u Srbiji u iznosu od 500 miliona dinara, što pokriva kvotu od 100.000 vaučera.

Subvencije koje su tokom nekoliko prethodnih godina date za razvoj domaćeg turizma dale su izvanredne rezultate. Prihodi od turizma rastu iz godine u godinu, a sve veći broj naših građana odlučuje da svoj odmor ili jedan deo odmora provede u Srbiji.

Ovogodišnji vaučeri su potrošeni brže nego ikada do sada. Vlada je krajem prošle godine odlučila da se u 2021. dodeli 100.000 vaučera, ali je sredinom godine odobrila i dodatnih 50.000 vaučera. Poslednja kvota od 30.000 vaučera potrošana je za manje od dva sata.

Za svoj odmor, građani su 2021. godine najčešće birali Sokobanju, Zlatibor i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta u Srbiji.

Za subvencionisani odmor građanima je na raspolaganju više od 2.000 kategorisanih ugostiteljskih objekata. Pretpostavlja se da će se naredne godine još veći broj ugostitelja uključiti u sistem subvencionisanog smeštaja i da će prihodi od turizma opet zabeležiti rekordne rezultate.

Podela vaučera počinje 1. januara 2022. godine.


Saznajte sve o turističkim vaučerima za odmor u Srbiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

ambasadori dobre usluge

Dodeljena priznanja Ambasadori dobre usluge

turistički vaučeri odmor u srbiji 2020

Sve o turističkim vaučerima za odmor u Srbiji