in

Manifestacije u Vojvodini: sport, hedonizam i turizam

manifestacije u vojvodini

Manifestacije u Vojvodini su posebno važan deo turističke ponude. Njihova atraktivnost upravo leži u njihovoj različitosti i specifičnosti.

U maju i junu ove godine planirano je održavanje manifestacija na Fruškoj gori koje će upotpuniti ponudu i doprineti boljem pozicioniranju Fruške gore na turističkom tržištu.

Manifestacije u Vojvodini: Tour de Fruška

U cilju afirmisanja aktivnog turizma, a pre svega cikloturizma, Turistička organizacija Vojvodine će se uključiti u realizaciju trodnevne manifestacije Tour de Fruška, čije održavanje je planirano u periodu od 20. do 22. maja 2022. godine u Vrdniku.

Manifestacija objedinjuje sport, privredu i turizam. Ovo je prva međunarodna hibridna manifestacija rekreativnog e-biciklizma u Srbiji.

Sportski deo biće rezervisan za MTB maraton rekreativnog karaktera, prvi E-bike Balkan kup, Eliminator trku, Trail trku, kao i „GurGur“ trku za najmlađe takmičare. Uz prisustvo velikog broja preduzetnika iz cele Vojvodine, na Noćnom bazaru, brojni posetioci će imati priliku da probaju različite ukuse gastronomije ovih prostora i kupe proizvode iz celog regiona.

Događaj će upotpuniti kulturne manifestacije, štandovi turističkih organizacija i događaji na temu bezbednosti putovanja, prezentacije lokaliteta koje vredi posetiti, kao i brojne izložbe.

Manifestacije u Vojvodini: Fruška gora Walk and Wine

Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa partnerima planira i realizaciju događaja „Fruška Walk & Wine“, čije održavanje je predviđeno za 2023. godinu na Fruškoj gori.

Vinoljupci i ljubitelji prirode, moći će da učestvuju i uživaju u ovom događaju. Posetioci mogu da očekuju inspirativnu šetnju kroz fruškogorske vinograde, vrhunske vojvođanske vinare, lokalne proizvođače i ugostitelje na određenim punktovima.

Dužina trase za šetnju će iznositi od 7 do 11 km, dok će na određenoj razdaljini biti postavljeni punktovi za degustaciju vina i hrane. Realizacija ovog događaja je u skladu sa ovogodišnjim sloganom Turističke organizacije Vojvodine „vojvodinamično“.

Kroz ovaj događaj će biti objedinjen aktivni odmor, vinski turizam i eko turizam. Vina sa ovih prostora se već uveliko nalaze na vinskim kartama prestižnih evropskih restorana, a Fruška gora koja je isprepletana čokotima vinove lože predstavlja idealnu lokaciju za ovakav događaj.

Pobornici aktivnog odmora će takođe imati priliku da kroz interesantnu šetnju uživaju u slikovitim pejzažima Fruške gore.

Izvor i fotografija: vojvodina.travel

Pogledajte koje manifestacije u Srbiji možete posetiti.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

festival testival

Testival – gde testo diše i miriše!

seobe duša

Otvoren jedinstveni multimedijalni književni paviljon Seobe duša