in

Festival testa, testenine i hleba – Testival 2020. u Beogradu

festival testival

Hrana je najbolji lek! – uzvik s kojim bi se pre svih složio prosvetitelj i narodni lekar Vasa Pelagić, ali i dodao da „od dobre hrane zavisi blagostanje i zdravlje naroda. Samo sit čovek može da misli pravilno i da radi uredno i dovoljno.”

U to ime, udruženje Festival testa testenine i hleba Testival, u saradnji sa Dorćol Plaz-om, partnerski organizuje prvi TESTIVAL 2020 sa izuzetnim programom koji je em bogat, em dvodnevni!

Zadatak Festivala TESTIVAL 2020 je da predstavi male proizvođače testa, testenine i hleba, otkrije skrivene prednosti i prognozira budući razvoj etnogastronomije. Punih 48 sati vikenda, 29. februara i 1. marta, biće ispunjeno mirisom peciva koji će se širiti Dorćol Platz-em u Dobračinoj 59b, Beograd. Događaj je zamišljen kao jedinstvena mešavina prodajne izložbe, dvadesetak inspirativnih predavanja i niza „testivalskih“ radionica dopunjenih show cookingom.

Festival Testival

Na prodajnoj izložbi će 30 izlagača ponuditi svoje proizvode po akcijskim cenama. U međuvremenu će na svakih pola sata ili sat naizmenično teći stručna predavanja i kulinarske radionice, i to oba dana Testivala.

Svaki festival ima svoje zvezde, a na TESTIVALU 2020 to su čuveni profesionalci, proizvođači, hedonisti (i to je zanimanje!) i posvećeni zaljubljenici u dobar zalogaj i dobru kapljicu. Profesionalce predvode Metro HoReCa centar predvođeni Milicom Aleksić, Dejanom Ilićem i Snežanom Đuričin Kuštrimović. Hedoniste predvodi Dragan Đorđević, CHO AAH!, zanatske proizvođače Dušica Milosavljević, Kosta Jordanovski i Nemanja Đukanović, a ljubitelje zalogaja, dobre kapljice i dobrog vina Dragan Mijailović i Zoran Dragoljević Žorž.

Među izlagače koji će nuditi svoje savršeno izrađene proizvode od testa umešaće se i Turistička organizacija opštine Ražanj. Ona će, pored očekivano bogate gastronomske ponude, predstaviti i ražanjsko crepuljarstvo. Ovaj ponos Ražnja je početkom decembra 2019. upisan u listu Nacionalnog registra za nematerijalno kulturno nasleđe Republike Srbije.

Kuriozitet: Udruženje TESTIVAL prodavaće poznate pite savijače, ali u obliku oznake za WiFi! Ova originalna WiFi „ikonica“ već je dobila i ime: „VajFaj pita, bre!“. Deo prihoda od prodaje pita, Udruženje TESTIVAL namenjuje deci ometenoj u razvoju.

Raznovrstnost i kvalitet izlagača pokazaće koliko je gastronomska tradicija Srbije očuvana, a izlagači će imati priliku, da osim prodaje svojih proizvoda i komunikacije sa krajnjim kupcima, međusobno razmene iskustva, recepte, savete i ideje.

Detaljnije na sajtu: www.testival.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

sajam turizma 2020

42. Međunarodni sajam turizma od 20. do 23. februara u Beogradu

Uzakrota summit

Uzakrota Travel Summit 10. marta u Beogradu