in

[Foto konkursi] Putujte, slikajte i osvojite nagrade

foto konkurs

Za sve one koji su vešti sa fotoaparatom ili telefonom, foto konkursi mogu biti prava inspiracija za putovanja i slikanja.

U nastavku pogledajte koji su to foto konkursi zbog kojih vredi putovati Srbijom.

Foto konkurs: Vršac iz mog ugla

Cilj konkursa je potraga za najlepšim fotografijama radi promocije Vršca i okoline.

Trajanje konkursa: od 1. aprila do 30. juna 2021. godine.

Inpiraciju možete pronaći u brojnim aktivnostima na Vršačkim planinama, lepotama Deliblatske peščare, šetnji po gradu ili uživanju u hrani. Zabeležite neke izuzetne trenutke u poseti kulturno istorijskim znamenitostima ili druženju, sa vama posebnim ljudima.

Više informacija o konkursu potražite na sajtu Turističke organizacije Vršac.

Foto konkurs: Najlepša fotografija Zemuna

Projekat „Najlepša fotografija Zemuna” ima za cilj da promoviše kulturno i turističko blago Zemuna.

Krajnji rok za dostavu fotografija je 1. septembar 2021. godine.

Teme fotografija su istorijske, kulturne, prirodne i druge lepote opštine Zemun, kulturno-istorijski spomenici, verski objekti, običaji, ljudi, ulice, kulturni i sportski događaji, manifestacije, pejzaži i sve ono što predstavlja lepotu i specifičnost Zemuna.

Više informacija o konkursu potražite na sajtu Grada Beograda.

zemun
Fotografije Zemuna (Izvor: zemun.rs)

Foto konkurs: Beograd kroz objektiv

Turistička organizacija Beograda organizuje nagradni foto konkurs pod nazivom „Beograd kroz objektiv“. Cilj konkursa je potraga za najlepšim fotografijama Beograda. Ljubitelji fotografije kroz svoje objektive mogu da zabeleže omiljena mesta, pejzaže i lokalitete u Beogradu.

Konkurs je otvoren od 01.05-31.05.2021. godine. Stučni žiri će odabrati 30 najlepših fotografija koje će biti nagrađene.

Izložba najboljih fotografija biće održana nakon dodele nagrada na otvorenom prostoru u skladu sa merama i propisima u vezi sa okupljanjem na javnim mestima tokom pandemije. Učesnici će naknadno biti obavešteni o mestu održavanja izložbe.

Više informacija o konkursu potražite na sajtu Turističke organizacije Beograda.

Foto konkurs: Foto izazov Sokobanja

Turistička organizacija Sokobanja organizuje nagradni konkurs „Foto izazov Sokobanja 2021“, koji će biti otvoren do ponedeljka, 9. avgusta 2021. godine.

Tema ovogodišnjeg konkursa je „Sokobanjska avantura – otkrijte skrivene skrivene predele“. Svaki učesnik treba da, uz popunjenu prijavu, dostavi najviše pet fotografija u boji i isključivo u digitalnom formatu, na CD-u, lično u prostorije Turističke organizacije Sokobanja, poštom na adresu Trg Oslobođenja 2, 18230 Sokobanja ili putem imejla na: tic@tosokobanja.rs.

Fotografije treba da budu izvorne, bez intervencija u vidu montaže, ili grafičke obrade dela koje menjaju kompoziciju i elemente, bez specijalnih efekata. Treba da sadrže realistične, a ne apstraktne prikaze Sokobanje i okoline, u skladu sa zadatom temom.

Prijem fotografija trajaće do ponedeljka, 9. avgusta 2021. godine, a proglašenje pobednika održaće se u petak, 20. avgusta sa početkom u 19:00 časova u Galeriji – legatu “Miluna Mitrovića”, kada će biti otvorena i izložba fotografija koje su ušle u uži izbor. Prvoplasirani autor dobija novčanu nagradu od 45.000 dinara, drugoplasirani 25.000, a trećeplasirani 10.000 dinara.

Dodatne informacije o konkursu potražite na sokobanja.rs.

Foto konkurs: Život u Srbiji u doba korone

U želji da dokumentuje i ovekoveči novonastale okolnosti, Istorijski muzej Srbije je pokrenuo projekat u formi foto-konkursa pod nazivom „Život u Srbiji u doba korone”.

Konkurs predstavlja početak formiranja Zbirke digitalne fotografije Istorijskog muzeja Srbije, koja će tokom narednih godina biti popunjavana fotografijama koje značajem i dokumentarnošću zavređuju da ostanu sačuvane u našem kolektivnom sećanju.

Cilj projekta je prikupljanje fotografija od istorijskog značaja, nastalih od početka pandemije korona virusa i stvaranje kolekcije fotografija iz različitih krajeva naše zemlje, koje će ostati sačuvane kao značajan svedok istorijskog trenutka kroz koji kao društvo prolazimo.

Više informacija o konkursu potražite na sajtu Istorijskog muzeja Srbije.

Foto konkurs: Ufotkaj Natura 2000 vozilo i osvoji nagradu

U okviru promotivne kampanje „Zdrava priroda za zdrav život“ projekta „EU za Naturu 2000 u Srbiji“ organizuje se foto-izazov za društvene mreže pod imenom „Ufotkaj Natura 2000 vozilo i osvoji nagradu“. Foto-izazov, kao i sama kampanja, imaju za cilj da prikažu lepe pejzaže Srbije i ukažu na važnost zaštite biodiverziteta i očuvanja prirode.

Tokom dva meseca kampanje, Natura 2000 fotografijama brendirana su sledeća vozila:

  • Beograd: deset vozila – autobuske linije 16, 23, 31, 56, 65, 74 i 95 i tri trolejbuske linije;
  • Niš: tri autobusa;
  • Novi Sad: tri autobusa.

Učesnici Takmičenja treba da naprave fotografije spoljašnjosti Natura 2000 brendiranih vozila. Fotografije moraju biti jasne – neoštre i mutne fotografije neće biti prihvaćene.

Pravo na učešće u Takmičenju imaju sva lica koja imaju Instagram profil otvoren za javnost. Vremensko trajanje takmičenja „Ufotkaj Natura 2000 vozilo i osvoji nagradu“ je od 16. do 31. maja 2021. godine.

Više informacija o konkursu potražite na Instagram profilu @eusrbija.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

održavanje događaja

Od 21. juna moguće održavanje kulturnih manifestacija, koncerata i festivala?

dozvoljena okupljanja do 100 ljudi

Dozvoljeno organizovanje kongresa i stručnih skupova do 100 ljudi