in

Udruženje FIJET Srbija predstavilo novu nagradu u turizmu

fijet-srbija

Udruženje turističkih novinara i pisaca u turizmu FIJET Srbija, deo Svetske federacije FIJET World, održalo je u sredu, 21. decembra, svoju redovnu godišnju skupštinu.

Domaćin skupštine FIJET bila je Turistička organizacija grada Loznice, a događaj je održan u naučno-obrazovnom i kulturnom centru „Vuk Karadžić“ u znamenitom mestu Tršić, jednom od tri najbolja turistička sela Srbije.

Pored analize aktivnosti u tekućoj godini i planova za narednu, izabrani su novi članovi Udruženja FIJET Srbija. Glavna i odgovorna urednica elektronskog medija eventsinserbia.com, Dragica Novaković, jedna je od novih članica Udruženja FIJET.

Godišnja skupština bila je prava prilika da se predstavi i promoviše, ove godine ustanovljena, novinarska nagrada „Milorad Rajčević“. Nagrada će biti dodeljivana svake godine stranim i domaćim novinarima, fotografima i piscima za objave o Srbiji u tekućoj godini u kojoj se konkurs i raspisuje.

fijet srbija nagrada milorad rajcevic
Nagrada Milorad Rajčević

Prva nagrada dodeljena je posthumno, Slavku Jovanoviću, dugogodišnjem turističkom novinaru i prethodnom predsedniku Udruženja FIJET Srbija. Od 42 godine novinarskog staža, 37 godina je proveo prateći turizam. Bio je dugogodišnji autor emisije „Turizam, muzika, turizam“ na prvom programu Radio Beograda.

O nagradi „Milorad Rajčević“

Milorad Rajčević bio je prvi srpski svetski putnik i putopisac. On je duže od tri decenije putovao po svetu, hemisferu je obišao šest puta. Na vizit karti mu je kao zvanje jednostavno stajalo: svetski putnik.

Na prvo putovanje krenuo je sa petnaest godina i od tada je putovao peške, na biciklu i motociklu, kolima, železnicom, na slonu, nosili su ga u rikši. Na put dug 120.000 kilometara, ispratilo ga je pola Beograda 14. marta 1910. godine i kralj Petar mu je poželeo srećan put. U svesci sa kojom je krenuo na put, nameravao je da sakupi potpise svih znamenitih ljudi koje na putovanjima sretne. Vratio se sa više od 30.000 potpisa.

Udruženje FIJET Srbija imaće nimalo lak zadatak da nagradu koja nosi ime ovog putnika izuzetno zanimljive biografije dodeli svake godine, novinarima i putopiscima za promociju Srbije.

Turistička organizacija grada Loznica dodelila je godišnje nagrade

Za domaćina ovogodišnje skupštine FIJET, Turističku organizaciju grada Loznice bila je ovo više nego uspešna turistička godina. Sam kraj godine obeležila je i najprestižnija nagrada u turizmu Turistički cvet dobijena u kategoriji Najbolja turistička organizacija.

novinari udruzenja fijet srbija
Novinari udruženja FIJET Srbija u Banji Koviljači

Novinari FIJET-a su imali priliku da se upoznaju sa ponudom Loznice, ali i Tršića i Banje Koviljače, u zimskom periodu i tokom novogodišnjih i božićnih praznika. U Loznici i Banji Koviljači je 23. decembra otvoren Novogodišnji bazar, što je i početak Zimskog festivala i praznične atmosfere u gradu.

Istog dana kada je održana skupština FIJET Srbija, u Tršiću je priređena i završna svečanost i 18. Turističke patrole. Turistička organizacija grada Loznice je tom prilikom uručila deset priznanja onima koji su svojim radom doprineli promociji i razvoju turizma Loznice.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

via ferrata mučanj ivanjica

Nova avantura u Ivanjici: Otvorena Via Ferrata Mučanj

neradni dani i praznici

Neradni dani u Srbiji u 2023. godini