in

Proglašeni najbolji u turizmu 2022: Dodeljen Turistički cvet

turistički cvet

U svečanoj atmosferi Dream Event Centra u Beogradu, Turistička organizacija Srbije je u četvrtak, 15. decembra, dodelila najviša priznanja u turizmu – “Turistički cvet“, proglasila najuspešnije u srpskoj turističkoj privredi tokom 2022. godine i nagradila one koji su tokom godine na najbolji način podigli nivo turističke usluge, doprineli razvoju, unapređenju i promociji turizma Srbije.

Na samom početku gostima se obratio Ministar turizma i omladine gospodin Husein Memić sabirajući utiske prethodne godine i očekivanja u narednoj 2023. Posebno skrećući pažnju da je godina za nama bila rekordna za srpski turizam.

U nastavku je svoje utiske prenela Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, iznoseći veliko zadovoljstvo velikom broju prisutnih, ujedno se zahvalila svim kandidatima i istakla da nastavimo da osluškujemo i pratimo trendove tržišta i predviđamo potrebe turista, jer samo na taj način možemo da i naredne godine beležimo nove rekorde.

Pored visokih zvanica događaju su prisustvovali predstavnici lokalnih turističkih organizacija, hotela, turističkih agencija, predstavnici medija, organizatori manifestacija i mnogi drugi.

Veliku konkurenciju u 37. po redu trci za Turistički cvet činilo je 95 prijavljenih kandidata raspoređenih u 7 različitih kategorija. Za razliku od prethodne, ove godine su uvedene dve nove kategorije „Influenser / Bloger“ i „Elektronski ili štampani mediji za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije“. Izbor za najbolje je prošao kroz glas publike i ocene stručnog žirija.

turisticki cvet 2022
Dobitnici nagrade Turistički cvet 2022 (Autor fotografije: Miljan Bosnić)

Dobitnici nagrade Turistički cvet za 2022. godinu su:

  • Turistička organizacija Loznica (kategorija: Turistička organizacija)
  • Beogradski maraton (kategorija: Turistička manifestacija)
  • Turistička agencija Tara turs (kategorija: Turistička agencija)
  • Hotel Fruške Terme (kategorija: Ugostiteljski objekat za smeštaj – Hotel)
  • Lala Vineyard Glamping Resort (kategorija: Ostali ugostiteljski objekat za smeštaj)
  • Muzejsko-turistički kompleks „Šarganska osmica“ (kategorija: Pravni subjekt za doprinos unapređivanju turističke ponude i promocije turizma)
  • Boris Radošević – Lutajući putnik (kategorija: Influenser / Bloger)
  • TV emisija „Šarenica“ (kategorija: Elektronski ili štampani medij za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije)

Značaj ovogodišnje dodele nagrada višestruko je veći uzevši u obzir da je turizam u celom svetu bio pod ogromnim izazovom prethodne dve godine, a uspeh oporavka Srbije kao turističke destinacije je zajednički.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

udruženje hores

Poslovno udruženje HORES obeležilo 90 godina rada

via ferrata mučanj ivanjica

Nova avantura u Ivanjici: Otvorena Via Ferrata Mučanj