in

Od dozvole do zabrane: Šta posetiti u avgustu?

kalendar dogadjaja avgust

Odluka da u avgustu ne objavimo Events in Serbia magazin, nije bila jednostavna. Ipak, trenutna epidemiološka situacija ju je beskompromisno nametnula.

Događaji najavljeni za prošli mesec se nisu održali, a čini se da će isto biti i u avgustu.

Veliki broj događaja je već otkazan, a mi delimo sa vama najave onih čiji su organizatori optimistični u pogledu održavanja u avgustu.

Drinska regata, Ljubovija / 8. avgust 2020.

Prvobitno planirana za 11. jul, Drinska regata u Ljuboviji će se prema najavi organizatora i informaciji koju imamo u trenutku objave ovog teksta, održati. Sa startom u Rogačici i ciljem u Ljuboviji, trasom u dužini od 40 km, ploviće se kao i prethodnih godina uz zvuke trube.

AŽURIRANO 4. avgusta: Drinska regata u Ljuboviji je otkazana u skladu sa smernicama nadležnih institucija.

Drinska regata, Bajina Bašta / 22. avgust 2020.

Drinska regata u Bajinoj bašti je takođe odgođena sa jula na avgust. Ovaj jedinstveni karneval na vodi predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na reci u ovom delu Evrope.

AŽURIRANO 6. avgusta: Drinska regata u Bajinoj Bašti je otkazana zbog epidemiološke situacije.

Ukus Fest, Beograd / 22-23. avgust 2020.

Tržni centri širom Srbije rade uz posebne mere i obavezu nošenja maski u zatvorenom prostoru. Iz tog razloga je i broj mesta za izlagače na ovom događaju ograničen. Kada je u pitanju broj posetilaca, u samom Stadion Shopping centru (mestu održavanja ovog događaja) stoji informacija: Shodno odluci kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, obaveštavamo sve posetioce da je ukupna površina TC Stadion 37.000m2, te da je dozvoljen maksimalan broj ljudi od 9.250 u istom trenutku na distanci od 2 metra.

Just Out Festival / 28-30. avgust 2020.

Najveći viteški festival u Evropi, Just Out Fest, biće održan ove godine u planiranom terminu, ali u ONLINE formatu. U skladu sa trenutnim merama za ograničenje okupljanja, kao i epidemiološkom situacijom, ovakvo rešenje je pored otkazivanja festivala, bilo jedino moguće.

Moon Fest, Stara Planina / 29. avgust 2020.

Uspon na Midžor u noći punog meseca, uz posmatranje zvezdanog neba i predavanje stručnog tima, ali i svitanje i buđenje planine, najbolji su načini za upoznavanje prirode i lepota Stare planine.

Avgust je (do sada bio) mesec održavanja najvećih manifestacija u Srbiji, pa treba znati i sledeće:

Održavanje Lovefesta je odgođeno za septembar  (3-5. septembar)

Organizatori Nišville Jazz festivala su doneli odluku o održavanju festivala onlajn u avgustu i uživo u septembru, ukoliko to epidemiološka situacija bude dozvolila.

Exit će proslavu jubileja (20 godina festivala) obeležiti naredne godine (8-11. jul 2021.)

Ove godine, prvi put u 60 godina dugoj tradiciji, Sabor trubača u Guči se neće održati.

Otkazan je i festival humora, zabave i veselja, Nušićijada u Ivanjici, planiran za kraj avgusta. Grad je doneo odluku, da u vreme festivalskih dana, Nušićijada bude simbolično, vizuelno obeležena. I pored toga, Nušićijada je na Instagramu!

Festival evropskog filma Palić, odložen je sa najavljenog datuma od 8-14. avgusta. Organizatori navode da će novi termin biti objavljen u skladu sa razvojem epidemiološke situacije u zemlji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

apel udruzenja promotera i tiketing agencija srbije

Udruženje promotera i ticketing agencija upućuje apel državi: Naša industrija je na izdisaju

nisville jazz festival 2020

Nišville 2020 u dva formata: Onlajn u avgustu i uživo u septembru