in

Nušićijada u Ivanjici 2020: Drugačije vreme zahteva drugačiju komunikaciju

nusicijada-ivanjica-brenidrani-stikeri

Nušićijada u Ivanjici je jedna od manifestacija koja se uvek izdvajala svojim kreativnim pristupom u izradi promo materijala, kao i u komunikaciji sa svojom publikom koja se možda baš zato, ovoj varošici podno Golije rado vraća.

Osnovno pravilo marketinga kaže: “Budite tamo gde su potrošači.” A potrošači su sada na internetu, na društvenim mrežama naročito.

Zato i manifestacije treba da budu tamo.

U želji da svoju priču o najpoznatijem komediografu Srbije, Branislavu Nušiću, predstavi novim generacijama, Nušićijada je ove godine u svoju promo kampanju uvrstila i brendirane Giphy stikere.

Šta su GIPHY stikeri?

U pitanju su transparentne (providne) sličice koje se pojavljuju u rezultatima pretrage u Instagram Story-jima i same pričaju neku priču. Pored toga dostupne su i u Instagram porukama, pa umesto tekstom možete na poruku odgovoriti slikom. Mnogi veliki brendovi već imaju stikere koje koriste u komunikaciji na svojim kanalima.

Instagram je jedna je od vodećih društvenih mreža u svetu, a istraživanja kažu da je u Srbiji koristi više od 60% građana, uglavnom mlađe generacije.

Ideja je bila da se na ovaj način festival približi mlađim generacijama kojima je bliska komunikacija putem Instagrama i stikera. Tako se, uvereni su organizatori, festival promoviše na neposredniji način, putem vizuelnog izražavanja koje je sve zastupljenije u današnjoj komunikaciji.

Izrađeni stikeri imaju realnu upotrebu, jasno pomovišu festival i njegove vrednosti i pozivaju na posetu festivalu.

Tema stikera su slogani Nušićijade i delovi citata iz Nušićevih dela: “Sumnjivo lice”, “Gospođa ministarka” i “Svet“, koji i su i danas, posle toliko godina, aktuelni i zanimljivi.

Do stikera se može doći jednostavno, tako što se u GIF pretrazi ukuca “nusicijada” ili “ivanjica”.

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

nagrada Koskar festival srpskog filma fantastike

Otvoren konkurs za slanje filmova na 14. Festival srpskog filma fantastike

apel udruzenja promotera i tiketing agencija srbije

Udruženje promotera i ticketing agencija upućuje apel državi: Naša industrija je na izdisaju