in

Nušićijada u Ivanjici 2020: Drugačije vreme zahteva drugačiju komunikaciju

nusicijada-ivanjica-brenidrani-stikeri

Nušićijada u Ivanjici je jedna od manifestacija koja se uvek izdvajala svojim kreativnim pristupom u izradi promo materijala, kao i u komunikaciji sa svojom publikom koja se možda baš zato, ovoj varošici podno Golije rado vraća.

Osnovno pravilo marketinga kaže: „Budite tamo gde su potrošači.“ A potrošači su sada na internetu, na društvenim mrežama naročito.

Zato i manifestacije treba da budu tamo.

U želji da svoju priču o najpoznatijem komediografu Srbije, Branislavu Nušiću, predstavi novim generacijama, Nušićijada je ove godine u svoju promo kampanju uvrstila i brendirane Giphy stikere.

Šta su GIPHY stikeri?

U pitanju su transparentne (providne) sličice koje se pojavljuju u rezultatima pretrage u Instagram Story-jima i same pričaju neku priču. Pored toga dostupne su i u Instagram porukama, pa umesto tekstom možete na poruku odgovoriti slikom. Mnogi veliki brendovi već imaju stikere koje koriste u komunikaciji na svojim kanalima.

Instagram je jedna je od vodećih društvenih mreža u svetu, a istraživanja kažu da je u Srbiji koristi više od 60% građana, uglavnom mlađe generacije.

Ideja je bila da se na ovaj način festival približi mlađim generacijama kojima je bliska komunikacija putem Instagrama i stikera. Tako se, uvereni su organizatori, festival promoviše na neposredniji način, putem vizuelnog izražavanja koje je sve zastupljenije u današnjoj komunikaciji.

Izrađeni stikeri imaju realnu upotrebu, jasno pomovišu festival i njegove vrednosti i pozivaju na posetu festivalu.

Tema stikera su slogani Nušićijade i delovi citata iz Nušićevih dela: „Sumnjivo lice“, „Gospođa ministarka“ i „Svet„, koji i su i danas, posle toliko godina, aktuelni i zanimljivi.

Do stikera se može doći jednostavno, tako što se u GIF pretrazi ukuca „nusicijada“ ili „ivanjica“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

bioskopi na otvorenom i letnje pozorisne scene

Bioskopi i pozorišta na otvorenom, širom Srbije!

apel udruzenja promotera i tiketing agencija srbije

Udruženje promotera i ticketing agencija upućuje apel državi: Naša industrija je na izdisaju