in

Završena je 16. Turneja Slobodne zone

završena turneja slobodne zone

Poslednjim danom meseca juna završila se i 16. Turneja Slobodne zone.

Od sredine marta, u preko 50 gradova u Srbiji, publika je pogledala čak devet angažovanih igranih i dokumentarnih filmskih ostvarenja novije produkcije.

Ponuđeni filmovi su privukli pažnju publike, a posebno je pohvalna činjenica da su lokalni partneri u saradnji sa srednjim i osnovim školama organizovali i projekcije za učenike, te su se i na ovaj način mladi upoznali sa ostvarenjima sedme umetnosti koja promišlja njima bliska pitanja.

Turneja Slobodne zone ove godine po mnogo čemu jeste rekordna. Pored pomenutih preko 50 gradova i mesta, čak 9 filmova koji su bili na repertoaru, u nekoliko gradova su se organizovale i dodatne projekcije na zahteve publike. U toku trajanja Turneje, ostvarene su saradnje sa novim lokalnim partnerima koji su, na ovaj način prepoznali značaj projekta i potrebu građana za angažovanim filmskim sadržajem.

Kao i obično, program je bio otvoren i besplatan za sve zainteresovane, a Turneju je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Naslovna fotografija: Slobodna zona


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

LilaLo Loznica

Festival LilaLo od 8. do 12. jula u Loznici

opasuljivanje

Opasuljivanje dvadesetpeti put u Novom Bečeju