in

Volontiranjem do iskustva u realizaciji kulturnih događaja

volontiranje u evropskoj prestonici kulture

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ i Novosadski volonterski servis pozivaju sve zainteresovane da postanu deo volonterskog tima koji će učestvovati u realizaciji i promociji programa do i u godini titule prestonice kulture. Volontiranjem se može steći dragoceno iskustvo u realizaciji kulturnih događaja.

Novi Sad će tokom 2022. godine s ponosom poneti prestižnu titulu Evropske prestonice kulture, predstavljajući svojim sugrađanima celogodišnji kulturni program koncipiran u ukupno osam programskih lukova, na krilima slogana „Za nove mostove“.

Svi zainteresovani Novosađani koji uživaju u kulturnim događajima, ali i koji bi želeli da steknu nova znanja i iskustva i spremni su za nove izazove, vole kreativan rad, te žele da zajedničkim snagama kreiraju bolje i kvalitetnije društvo i doprinesu kulturnom životu grada, mogu da se prijave do 31. maja putem formulara dostupnog na sajtu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Koordinator Novosadskog volonterskog servisa, Vojislav Prkosovački, smatra da volontiranje u kulturi pruža odlično iskustvo, ali je i vrlo važan način za učenje i lični razvoj.

„Volontiranje u programima projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture pruža mogućnost za učešće u događajima koji se dešavaju jednom u životu. Očekuje nas lep niz aktivnosti tokom 2021. i 2022. godine, sa fokusom na Kaleidoskop kulture i Doček. Volonteri će biti podrška u realizaciji programa i postati sastavni deo tima Fondacije i tako steći jedinstveno iskustvo“, istakao je Prkosovački.

Koje uslove je potrebno ispuniti?

Volonteri moraju imati više od 15 godina, a poziv se odnosi na sve one koji žele da se upoznaju sa prestonicom kulture i njenim aktivnostima i hteli bi da doprinesu razvoju kulture u gradu.

Pozicija volontera podrazumeva podršku u organizaciji različitih programa i aktivnosti tokom realizacije projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ (koncerti, izložbe, kulturni događaji, konferencije, Kaleidoskop kulture, Doček, anketiranja, aktivnosti u kulturnim stanicama i drugo).

Ovoga puta, volonteri će imati priliku da učestvuju i u promociji projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ kroz tekstove, fotografije, video-snimke i rad sa komunikacionim timom projekta. Svi zaintresovini za usavršavanje u nekoj od ovih oblasti, mogu se priključiti timu i steći dragoceno iskustvo.

Sve informacije mogu se naći na sajtu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture„.

Naslovna fotografija: Volonteri – Vladan Veličković

Ukoliko želite da volontirate na događajima, pogledajte i naš odeljak na sajtu namenjen volonterima – eventsinserbia.com/za-volontere/.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Španski metar 2021

Počinje festival Španski metar

pozornica pod zvezdama

Pozornica pod zvezdama u Novom Sadu