in

Volontiranjem do iskustva u realizaciji kulturnih događaja

volontiranje u evropskoj prestonici kulture

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ i Novosadski volonterski servis pozivaju sve zainteresovane da postanu deo volonterskog tima koji će učestvovati u realizaciji i promociji programa do i u godini titule prestonice kulture. Volontiranjem se može steći dragoceno iskustvo u realizaciji kulturnih događaja.

Novi Sad će tokom 2022. godine s ponosom poneti prestižnu titulu Evropske prestonice kulture, predstavljajući svojim sugrađanima celogodišnji kulturni program koncipiran u ukupno osam programskih lukova, na krilima slogana „Za nove mostove“.

Svi zainteresovani Novosađani koji uživaju u kulturnim događajima, ali i koji bi želeli da steknu nova znanja i iskustva i spremni su za nove izazove, vole kreativan rad, te žele da zajedničkim snagama kreiraju bolje i kvalitetnije društvo i doprinesu kulturnom životu grada, mogu da se prijave do 31. maja putem formulara dostupnog na sajtu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.

Koordinator Novosadskog volonterskog servisa, Vojislav Prkosovački, smatra da volontiranje u kulturi pruža odlično iskustvo, ali je i vrlo važan način za učenje i lični razvoj.

„Volontiranje u programima projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture pruža mogućnost za učešće u događajima koji se dešavaju jednom u životu. Očekuje nas lep niz aktivnosti tokom 2021. i 2022. godine, sa fokusom na Kaleidoskop kulture i Doček. Volonteri će biti podrška u realizaciji programa i postati sastavni deo tima Fondacije i tako steći jedinstveno iskustvo“, istakao je Prkosovački.

Koje uslove je potrebno ispuniti?

Volonteri moraju imati više od 15 godina, a poziv se odnosi na sve one koji žele da se upoznaju sa prestonicom kulture i njenim aktivnostima i hteli bi da doprinesu razvoju kulture u gradu.

Pozicija volontera podrazumeva podršku u organizaciji različitih programa i aktivnosti tokom realizacije projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ (koncerti, izložbe, kulturni događaji, konferencije, Kaleidoskop kulture, Doček, anketiranja, aktivnosti u kulturnim stanicama i drugo).

Ovoga puta, volonteri će imati priliku da učestvuju i u promociji projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ kroz tekstove, fotografije, video-snimke i rad sa komunikacionim timom projekta. Svi zaintresovini za usavršavanje u nekoj od ovih oblasti, mogu se priključiti timu i steći dragoceno iskustvo.

Sve informacije mogu se naći na sajtu Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture„.

Naslovna fotografija: Volonteri – Vladan Veličković

Ukoliko želite da volontirate na događajima, pogledajte i naš odeljak na sajtu namenjen volonterima – eventsinserbia.com/za-volontere/.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

biram srbiju

Biram Srbiju – nova kampanja Turističke organizacije Srbije

pozornica pod zvezdama

Pozornica pod zvezdama u Novom Sadu