in

Manić-Tisa 63 u decembru na Tisi

manic-tisa-63

Nakon prošlogodišnje pauze, zimski ribolov Manić-Tisa 63 uz tradicionalni vojvođanski svinjokolj održaće se ponovo na obali Tise.

Deveta manifestacija Manić-Tisa 63 održava se 11. decembra 2021. u Novom Bečeju, na starom mestu na 63. kilometru reke Tise.

Pored ribolovačkog takmičenja na obali će se odvijati i manifestacija „Tradicionalni vojvođanski svinjokolj“ sa prikazom obrade svinjskog mesa na tradicionalan način i sa pripremom svinjokoljskih specijaliteta.

Prijave takmičara su u toku: Prijavite se!

Kotizacija za takmičenje u pecanju manića ……. 1.500 dinara
– u cenu kotizacije uključena je i degustacije hrane u kampu.
Kotizacija za takmičenje u pravljenju kobasica ..… 3.500 dinara
– ekipe dobijaju 5 kg svežeg svinjskog mesa, 10 metara creva za pravljenje kobasica, PVC posudu i uređeno takmičarsko mesto.

program manic tisa 63
Program Manić-Tisa 63

Tradicionalni vojvođanski svinjokolj – Uradi sam!

Pored ribolovačkog takmičenja na obali će se odvijati i manifestacija “Tradicionalni vojvođanski svinjokolj” sa prikazom obrade svinjskog mesa na tradicionalan način i sa pripremom svinjokoljskih specijaliteta.

Svima onima koji ne učestvuju u takmičenju u pecanju manića, organizatori su omogućili, uz simbolično učešće, da uživaju u neograničenoj konzumaciji specijaliteta tipičnih za svinjokolj kao što su vrući čvarci, svinjski paprikaš, ražnjići, kobasice, krompirača, banatske lepinje. Sve to naravno uz vrhunsko domaće vino i domaću rakiju.

U sklopu manifestacije “Tradicionalni vojvođanski svinjokolj”, u akciji “Uradi sam” gosti imaju mogućnost sami da spreme specijalitete od svežeg svinjskog mesa baš onako kako najviše vole.

Za tu priliku pripremaju se specijalni amfiteatri od slame i logorska vatra, a sve će biti uređeno u stilu starinskog seoskog dvorišta.

Takmičenje u pravljenju kobasica – Baš kao nekad!

Za ljubitelje domaćih pikantnih svežih kobasica biće organizovano i takmičenje u pravljenju kobasica koje iz godine u godinu privlači sve veći broj takmičarskih ekipa.

Posebno uređene takmičarske pozicije očekuju vrsne majstore od zanata koji će pripremati delikatesne kobasice po svojoj recepturi nakon čega će ih ispržene na talandari predavati žiriju na ocenjivanje.

Na Tisi su gosti ujedno i domaćini! Ova manifestacija je idealna prilika za druženje, razmenu iskustva, stvaranje novih prijateljstava, prepričavanje ribolovačkih priča, uživanje u tradicionalnim običajima i muzici – tamburašima i trubačima.

Sve ovo su dovoljni razlozi za okupljanje na obali Tise u Novom Bečeju.

Manifestaciju podržavaju Opština Novi Bečej, TOO Novi Bečej i JP Komunalac Novi Bečej.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

sajam turizma u kragujevcu

Uspešno završen Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

estiem-online-sajam-zaposljavanja

Kako do prvog posla ili prakse – ESTIEM online sajam zapošljavanja studenata