in

Održana 6. Turistička konferencija Zapadna Srbija

Konferencija Zapadna Srbija

Šesta Turistička konferencija „Zapadna Srbija“ održana je 6. i 7. decembra u jednom od najboljih turističkih sela sveta, Mokroj Gori.

Na ovoj konferenciji se već godinama okuplja turistička struka, u cilju sumiranja godišnjih rezultata, ali i predstavljanja daljih planova za razvoj turizma regije Zapadna Srbija.

Pored učesnika iz zapadne Srbije, ove godine na konferenciji su bili i turistički poslenici iz čitave zemlje i regiona, a program konferencije je obuhvatao nekoliko predavanja i dve panel diskusije.

turisticka konferencija zapadna srbija

Među panelistima, prvog dana dvodnevnog druženja u Mokroj Gori bili su Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Umaga, dr Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine, Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA i Iskra Maksimović, direktorka tvrđave Golubački grad. Panel je vodio direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, Miroslav Rađen.

Zanimljiva diskusija na temu najboljeg izbora forme za udruživanje u cilju predstavljanja i upravljanja turističkim regionom (osnivanje destinacijske menadžment organizacije ili udruživanje u regionalne turističke organizacije), privukla je pažnju slušalaca i podstakla raspravu. Istina je da turista ne poznaje administrativne granice i da je potrebno olakšati njegovo kretanje u cilju ispunjavanja očekivanja koja ima o našem regionu, ne samo Srbije već i zemalja okruženja. Složili su se svi da stil života i doživljaj kao zajednički imenitelj, predstavlja destinaciju.

konferencija zapadna srbija mokra gora

I panel diskusija drugog dana pokušala je da odgovori na uvek aktuelnu temu o medijima i turizmu. U panelu su učestvovale Jasmina Rakočević, dugogodišnji novinar RTS-a, Lola Radaković, voditelj na televiziji Balkan Trip, Olga Baletić, sktručnjak za marketing i Milan Bosiljčić, glumac i edukator. Moderator panela je bila Nataša Bradonjić, direktorka Turističke organizacije Požega.

Učesnici panela su podelili svoja razmišljanja na temu zastupljenosti turizma u medijima, kao i načinima najboljeg predstavljanja destinacije ili informacije koja je od značaja za destinaciju.

Ovaj uspešno organizovan događaj u oblasti turizma sadržao je i predavanja na aktuelne teme, od strateškog planiranja, upravljanja destinacijom, savremenih informacionih alata, primera dobre prakse u radu sa turistima do brendiranja destinacija i manifestacija.

Na konferenciji je predstavljen i promotivni video sa putovanja zapadnom Srbijom u kojem je uzela učešće i naša redakcija. Podsećamo da smo u maju ove godine posetili Čačak, Dragačevo, Arilje, Ivanjicu, Požegu i Kosjerić, a u septembru Užice, Zlatibor i Prijepolje.

Region zapadne Srbije je jedan od turistički najrazvijenijih regiona naše zemlje i smatra se liderom na turističkoj karti Srbije sa obiljem turističkih atrakcija, kulturno-istorijskih spomenika i zaštićenih prirodnih predela. Stoga su ovakva stučna okupljanja izuzetno značajna kako turističkim stručnjacima regije Zapadna Srbija tako i ostalima koji iz primera dobre prakse ovog regiona, mogu mnogo da nauče.

Turistička konferencija Zapadna Srbija se organizuje u saradnji Turističke organizacije regije Zapadna Srbija i TEMMS Consulting iz Beograda, uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije.

Fotografije: Zoomue


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Expo 2027 Belgrade

EXPO 2027: Beograd je spreman da dočeka svet

reklamijada

Reklamijada obeležava 20 godina