in

Susret organizatora turističkih, gastronomskih i etno manifestacija Rogalj 2022.

rogalj

Festival vojvođanskih festivala „Rogalj“ biće održan u nedelju, 2. oktobra 2022. godine na Salašu 137 na Čeneju, sa početkom u 11 časova.

Na Roglju će učestovati organizatori preko 30 manifestacija iz Vojvodine, te će, uz gastronomske specijalitete, prikaze običaja i nastupe kulturno umetničkih društava, predstaviti sadržaj manifestacija i značaj koji imaju u loklanoj sredini.

Upravo to i jeste cilj Roglja – na jednom mestu okupiti organizatore lokalnih, uglavnom gastronomskih manifestacija, omogućiti im promociju i pružiti priliku da se povežu i dogovore buduću saradnju.

Rogalj se održava po sedmi put i do sada je omogućio promociju velikog broja manifestacija i doprineo unapređenju njihovog sadržaja.

Ulaz na Rogalj je besplatan, a posetioce očekuju brojni sadržaji. Moći će da uživaju u ukusima različitih specijaliteta kojima su posvećene manifestacije, poput kobasica, čvaraka, pasulja, štrudli Planiran je i bogat kulturno zabavni program u toku kojeg će biti izvedene narodne igre i prikazani običaji. Dobru zabavu garantuje i tamburaški sastav koji, kako mu ime kaže, svira sve od Baha do sevdaha. Nastupiće i novosadski bend „Hercenšlus“.

Imajući u vidu da Rogalj treba da doprinese unapređenju turističkih manifestacija, važan deo programa je i panel na kojem organizatori mogu da saznaju kako privući veći broj posetilaca i omogućiti nove sadržaje. Tema ovogodišnjeg panela je „Značaj manifestacija i festivala za unapređenje života lokalne zajednice u ruralnim oblastima“.

Kao primer uspešne manifestacije, uporedo sa Rogljem, 2. oktobra na Salašu 137 biće održano i tradicionalno takmičenje u pripremanju pasulja “Bean festival”. Takmičarske ekipe treba da pokažu znanje i pripreme najukusniji pasulj. Ekipa čije jelo po oceni žirija bude najbolje dobiće vredne nagrade.

U okviru salašarske pijace biće izloženi domaći proizvodi i rukotvorine, a ko poželi moći će da nauči kako se prirpema ajvar i ostala zimnica.

Salašarska atmosfera i sadržaj manifestacija inspiracija su i za umetnike, pa će, kao i svake godine, biti održano likovno saborovanje. Posetioci će moći da pogledaju slike i razgovaraju sa umetnicima.

Pokrovitelji festivala su Ministrarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Grad Novi Sad – gradska uprava za privredu i turizam i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Više informacija o festivalu „Rogalj“ kao i o takmičenju u pripremanju pasulja „Bean festival“ možete pronaći na interent stranicama rogalj.rs i beanfestival.rs.

Naslovna fotografija: Agencija BIN marketing


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

empple festival

Drugi Empple festival 6. i 7. oktobra u hibridnom obliku

Sajam knjiga

[Najava] 65. Međunarodni Sajam knjiga pod sloganom Povratak napisanih