in

Predstavljena kampanja za vakcinaciju mladih: Vakcina je jedini način da ponovo budemo zajedno

kampanja ujedninjeni festivali srbije

Kampanja za vakcinaciju mladih, koja je pokrenuta od strane Ujedinjenih festivala Srbije, koje predvode EXIT, Beerfest, Lovefest, Arsenal fest i Nišville, u svom fokusu ima mlade.

Kampanja koja je u petak 21. maja predstavljena na konferenciji za medije u Beogradu, a uz podršku nacionalne platforme Vlade Srbije – „Srbija stvara“, Ministarstva zdravlja i gradova Beograda i Novog Sada, započinje dosad najžešću borbu za kraj pandemije i povratak normalnom životu, korišćenjem jedinog oružja koje čovečanstvo ima – vakcine.

Ujedinjeni festivali Srbije pozivaju mlade, koji su do sada bili na poslednjem mestu kada je u pitanju vakcinacija i briga o mentalnom zdravlju, da daju svoj doprinos vraćanju normalnom životu, preuzmu odgovornost za sebe i svoju okolinu, i vakcinišu se.

To je jedini način za ostvarenje postavljenog zajedničkog cilja – da pre 21. juna više od 50 odsto punoletnog stanovništva Srbije bude vakcinisano što će, između ostalog, omogućiti povratak festivala i koncerata.

Sama kampanja deluje u dva pravca: „Neću više da igram / vrtim / sviram sam(a)“, koja je usmerena prema svima kojima nedostaju koncerti i festival, i „Ima li neko bolju ideju“, namenjena svima onima koji nisu sigurni da je vakcinacija najbolji put za izlaz iz pandemijske krize. Zajedničko za oba smera je slogan „Vakcina je jedini način da ponovo budemo zajedno“.

Kampanja za vakcinaciju mladih

Krizni štab je utvrdio datum za „otvaranje“ naše zemlje – 21. jun, kao što je to učinila i Velika Britanija, koja će istog datuma ukinuti sve restrikcije. To znači da je ostalo mesec dana da se dođe do zadate brojke od 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana koja će značiti da, između ostalog, imamo festivalsko leto ove godine.

Ključni akteri srpske manifestacione industrije, okupljeni u udruženje „Safe Events Serbia“, nedavno su predstavili protokol i predlog mera koje će omogućiti da festivali budu najbezbednija mesta okupljanja.

Tako je predloženo da uslov za ulazak na festivale bude jedan od sledeća četiri principa: davanja na uvid potvrde o vakcinaciji, potvrde o posedovanju antitela (IGG test), negativnog PCR ili antigenskog testa. Mere su predložene u skladu s najnovijim naučnim studijama sa test događaja širom Evrope, koji su dokazale da, ako je ulazak na manifestacije ograničen na ovaj način – rizik od širenja zaraze je gotovo zanemarljiv.

Ovaj protokol je dobio pozitivno mišljenje Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda i ključnih epidemiologa uključenih u rad Kriznog štaba, nakon čega je, u ime grada Beograda i Novog Sada, predat Vladi Srbije na usvajanje.

U sklopu kampanje usmerene ka vakcinaciji mladih u Srbiji, pokrenut je sajt www.vracamozivot.rs koji će u realnom vremenu prikazivati napredak kampanje, kao i to koliko smo blizu krajnjem cilju – 50 odsto imunizovanog punoletnog stanovništa.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

ivanjicka sela

Ivanjička sela sve privlačnija

dani sela ispod avale

Dani podavalskih sela narednog vikenda na Avali