fbpx
Razgovor
Ja: „Dobar dan. Da li još uvek ima karata…?“
Glas sa druge strane: „Ne.“
Ja, zbunjeno: „Kako znate da nema kada niste ni čuli za šta se interesujem?“
Čujem odgovor: „Zovete u vezi koncerta Nemanje Radulovića. Samo zbog tog koncerta danas zvoni telefon.“

Eto, tako je izgledao moj poziv Beogradskoj Filharmoniji danas. I moj sagovornik je bio u pravu.

Naime, nakon informacije na jednoj od društvenih mreža, silno sam poželela da prisustvujem koncertu našeg violiniste Nemanje Radulovića. Razgovor sa „vidovitim“ operaterom iz Filharmonije me osvestio.

Da li sam zaista mogla da očekujem da ću dva dana pre TOG koncerta nabaviti ulaznice?

Upravo tu rečenicu sam pročitala i u jednom od komentara na primedbu kako se događaj nije dovoljno reklamirao:

FilharmonijaKomentari sa FB stranice Beogradske Filharmonije

Iako karata više nije bilo, odgovor Filharmonije koji sam pročitala me donekle i obradovao. Karte za koncert 8. aprila 2016. prodate su još u maju 2015, nakon čega je isplaniran još jedan koncert, za 7. april 2016, za koji su karte prodate u oktobru 2015.

Te informacije su dovoljan znak da planiranje događaja u našoj zemlji dobija svoj pun smisao, kako za organizatore tako i za posetioce. Nakon jednog najavljenog koncerta, zbog velike zainteresovanosti posetilaca da istom prisustvuju, organizatori su reagovali brzo i zakazali još jedan termin. A posetioci? Oni su počeli da planiraju svoje vreme. Čini se da, već dugo, ponašanje našeg naroda odlikuje nagon za preživljavanjem i život od danas do sutra. Kupovina karata za koncert nekoliko meseci unapred, sluti na neku svetliju budućnost. Stabilnije društvo. Nadu.

U zapadnim zemljama, odlazak na događaje ili na godišnji odmor organizuje se samo po tom modelu – planiranja, rezervisanja i plaćanja nekoliko meseci, pa i godinu dana unapred.


Kada je organizacija događaja u pitanju, ukoliko se posetioci mnogo ranije odluče za kupovinu ulaznica u odnosu na datum održavanja događaja, za to uvek postoje samo dva razloga:
– Kupovinom ulaznica se tada ostvaruje značajan popust u odnosu na kupovinu pred sam događaj
– Kupovinom ulaznica se potvrđuje kvalitet sadržaja i programa događaja


Kvalitet programa, njegova raznovrsnost i/ili ekskluzivnost uticaće na zainteresovanost posetilaca, a samim tim i na realizaciju i uspešnost događaja. Sadržaj koji će posetiocima biti dostupan i očekivanja za koja veruju da će im prisustvom na događaju biti ispunjena, pobuđuju u njima želju koju ne mogu ignorisati. Događaju se mora prisustvovati i bilo kakve prepreke koje se na putu ka tome mogu naći, postaju nebitne:

Filharmonija ZagrebKomentar na članak o Nemanji Raduloviću u Politici

 

Nemanja Radulović će svoj naredni koncert sa Beogradskom Filharmonijom održati 03. septembra 2016. u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Karte će biti u prodaji [od] 01.juna 2016. Ne očekujte da će biti dostupne u septembru.

Beogradska filharmonija www.bgf.rs

 


Leave a Reply


  • Povežimo se

  • Search