in

Poslovno udruženje HORES obeležilo 90 godina rada

udruženje hores

Pošta Srbije objavila je izdanje prigodnih poštanskih maraka povodom obeležavanja 90 godina Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede HORES.

Na konferenciji za novinare u hotelu „Falkenštajner“, o značaju ovog strukovnog udruženja, jubileju, poslovanju, dobroj praksi i doprinosu razvoju turizma i hotelijerstva, govorili su Dunja Đenić, pomoćnica ministra turizma i omladine u Vladi Srbije, Marija Labović, v.d. direktora Turističke organizacije Srbije, Adam Sofronijević, direktor Radne jedinice „Srbija marka“ i Aleksandar Vasilijević, predsednik Upravnog odbora HORES-a.

„Kao najveća poslovna mreža u oblasti ugostiteljstva, hotelijerstva i restoraterstva, HORES je važan partner u stvaranju turističkog proizvoda Srbije, kreiranju opšteg poslovnog ambijenta i privrednog i zakonskog okvira za poslovanje i razvoj. Razvoj turističke privrede značajno zavisi od njegove efikasnosti, spretnosti, iskustva, stručnih znanja, veština, usmeravanja saradnje učesnika, podrške inovativnim idejama, a HORES je pokazao da sve to ume i može. Pošta Srbije je prepoznajući njegov značaj, jubilej obeležila prigodnim filatelističkim izdanjem i odlučila da pomogne promociji kojom u suštini unapređujemo turizam, ekonomsko blagostanje i rad svih ciljnih grupa“, rekao je Adam Sofronijević.

udruzenje hores 90 godina
Poslovno udruženje HORES obeležilo 90 godina rada (Foto: Igor Đukanović, Pošta Srbije )

Izborom motiva Starog zdanja u Aranđelovcu, Pošta je želela da skrene pažnju na jedan od najstarijih hotela u Srbiji i hotelske kapacitete uopšte, kao važne činioce u turističkoj ponudi, a prisutni su izrazili nadu da će, ovaj hotel, ubrzo dobiti stari sjaj.

HORES je obezbedio stručnu saradnju u realizaciji filatelističke emisije, koja sadrži prigodnu poštansku marku u tabaku od po 25 maraka, koverat prvog dana i prigodan žig, u umetničkoj realizaciji Miroslava Nikolića, kreatora maraka Pošte Srbije.

Naslovna fotografija: prigodna poštanska marka povodom 90 godina rada udruženja HORES (posta.rs)


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

vrnjačka banja

Vrnjačka Banja, kraljica srpskog turizma spremna za 2023. godinu

turistički cvet

Proglašeni najbolji u turizmu 2022: Dodeljen Turistički cvet