in

Događaji samo za vakcinisane?

dogadjaji za vakcinisane

Gradska vlast Beograda je nedavno najavila da se grad priprema za vreme kada će turisti početi ponovo da dolaze, kao i da se razmatra o tome da se izdaju sertifikati za hotele, gde se poštuju sve mere i gde su svi zaposleni vakcinisani.

Najavljeno je da se za jun pripremaju dva velika koncerta naših poznatih zvezda. Koncerti će biti održani na Tašmajdanu, a karte (koje će biti besplatne) moći će da dobiju oni koji su revakcinisani.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić je gostujući u emisiji RTS „Upitnik“ istakao da je Beograd u vreme pandemije samo od turizma izgubio blizu 266 miliona evra. Statistike pokazuju da prosečan turista za jedan dan u Beogradu potroši 150 evra, a 2019. godine je bilo 2,5 miliona noćenja turista. Prošle godine je broj noćenja iznosio 900.000, što znači 1, 7 milion noćenja manje.

Do kraja aprila će zaživeti i akcija da se svim revakcinisanim građanima omogući da kupuju karte za pozorišta i festivale s popustom od 30 odsto.

Ovo nije usamljen slučaj u svetu da se onima koji su vakcinisani obezbeđuju određene privilegije. Ipak, veliki je broj onih koji to smatraju diskriminacijom.

Koncert u zatvorenom za 5.000 ljudi

Krajem marta, u Barseloni je održan koncert u zatvorenom prostoru za 5.000 posetilaca koji su na testiranju dobili negativne rezultate na prisustvo korona virusa.

Španske vlasti su dozvolile koncert, kao deo pilot projekta u jednom od najvećih okupljanja u Evropi od početka pandemije. Svirka je održana u okviru istraživačkog projekta koji je ispitivao održivost održavanja tzv. Covid-secure masovnih događaja nakon brzog testiranja.

Svi posetioci su testirani brzim testovima, bilo je obavezno nošenje maski, ali ne i fizička distanca.

Nakon ovog događaja, usledio je sličan eksperiment u Holandiji, kada su fanovi prisustvovali dvodnevnom muzičkom festivalu nakon što su pokazali dokaz negativnog Covid testa.

Da li je ovo prvi korak ka novom/starom normalnom, pokazaće vreme.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

120 vrhova srbije

Počinje planinarska igra „120 vrhova Srbije“

izložba hipermoderni dante

Premijerno u Beogradu: svetska izložba ilustracija „Hipermoderni Dante“