in

Događaji samo za vakcinisane?

dogadjaji za vakcinisane

Gradska vlast Beograda je nedavno najavila da se grad priprema za vreme kada će turisti početi ponovo da dolaze, kao i da se razmatra o tome da se izdaju sertifikati za hotele, gde se poštuju sve mere i gde su svi zaposleni vakcinisani.

Najavljeno je da se za jun pripremaju dva velika koncerta naših poznatih zvezda. Koncerti će biti održani na Tašmajdanu, a karte (koje će biti besplatne) moći će da dobiju oni koji su revakcinisani.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić je gostujući u emisiji RTS „Upitnik“ istakao da je Beograd u vreme pandemije samo od turizma izgubio blizu 266 miliona evra. Statistike pokazuju da prosečan turista za jedan dan u Beogradu potroši 150 evra, a 2019. godine je bilo 2,5 miliona noćenja turista. Prošle godine je broj noćenja iznosio 900.000, što znači 1, 7 milion noćenja manje.

Do kraja aprila će zaživeti i akcija da se svim revakcinisanim građanima omogući da kupuju karte za pozorišta i festivale s popustom od 30 odsto.

Ovo nije usamljen slučaj u svetu da se onima koji su vakcinisani obezbeđuju određene privilegije. Ipak, veliki je broj onih koji to smatraju diskriminacijom.

Koncert u zatvorenom za 5.000 ljudi

Krajem marta, u Barseloni je održan koncert u zatvorenom prostoru za 5.000 posetilaca koji su na testiranju dobili negativne rezultate na prisustvo korona virusa.

Španske vlasti su dozvolile koncert, kao deo pilot projekta u jednom od najvećih okupljanja u Evropi od početka pandemije. Svirka je održana u okviru istraživačkog projekta koji je ispitivao održivost održavanja tzv. Covid-secure masovnih događaja nakon brzog testiranja.

Svi posetioci su testirani brzim testovima, bilo je obavezno nošenje maski, ali ne i fizička distanca.

Nakon ovog događaja, usledio je sličan eksperiment u Holandiji, kada su fanovi prisustvovali dvodnevnom muzičkom festivalu nakon što su pokazali dokaz negativnog Covid testa.

Da li je ovo prvi korak ka novom/starom normalnom, pokazaće vreme.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

120 vrhova srbije

Počinje planinarska igra „120 vrhova Srbije“

izložba hipermoderni dante

Premijerno u Beogradu: svetska izložba ilustracija „Hipermoderni Dante“