in

Otvaranjem bureta piva otvoren i Oktoberfest u Novom Sadu 2019.

oktoberfest u novom sadu 2019

Četvrti po redu Novosadski Oktoberfest održan je 18. i 19. oktobra 2019. u prepunoj Master hali Novosadskog sajma. Na njemu se predstavilo čak 36 pivara i devet bendova.

Otvaranje festivala obeleženo je otvaranjem bureta piva.
Kao i u Minhenu!
Rečima: Poteklo je!

oktoberfest-2019
Foto: Events in Serbia

Posetioci Oktoberfesta su mogli da uživaju u nemačkim, belgijskim, tamnim, svetlim, industrijskim i kraft pivima, kao i u bavarskim perecama, kobasicama i lovačkim specijalitetima.

Zabavu su priredili poznati bendovi Srbije i regiona: Električni orgazam, Jura Stublić i Film, Atomsko sklonište, Dejan Petrović i Big Band, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Orthodox Celts, Zbogom Brus Li, Van Gogh, kao
prošlogodišnji pobednik takmičenja mladih bendova Sanitarium.

Posebnu atrakciju ovog festivala predstavljaju takmičenja. U nedelji uoči Novosadskog Oktoberfesta, na Trgu slobode održana je Trka pijanih bavaraca. Na samom festivalu se već tradicionalno održava takmičenje u držanju krigle: potrebno je izdržati što je moguće duže u držanju velike krigle piva ispružene ruke u visini ramena. I u muškoj i u ženskoj kategoriji takmičilo se po šest neustrašivih učesnika, a nakon bespoštedne borbe izdržljivosti, pobedu su odneli Marko iz Sremskih Karlovaca i Kaća iz Sremske Kamenice!

novosadski-oktoberfest-2019
Foto: Events in Serbia

Zanimljivosti:

*Oktoberfest je počeo u Minhenu, u Bavarskoj i proširio se širom planete. Novosadski Oktoberfest se nalazi u prvih 10 Oktoberfest festivala u celom svetu po broju poseta!

*Sve tri najveće srpske industrijske pivare se nalaze na teritoriji Vojvodine, pa je logično da Novi Sad bude domaćin jedne ovakve manifestacije.

*Novosadski Oktoberfest 2019. je imao više od 15.000 posetilaca. Popijeno je 40.000 litara piva i pojedeno 12.000 kobasica.

Novosadski Oktoberfest 2021. održaće se 24. i 25. septembra 2021.

♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

westm sajam 2019

Poslovni sajam WESTM 2019 i Belgrade tourism&MICE forum biće održani 22. i 23. oktobra

akademija omladinskog turizma srbija za mlade

Akademija omladinskog turizma – konkurs za preduzetničke ideje