in

Nešto novo i drugačije: Održan Prvi festival živih statua u Loznici

festival živih statua

Prvi Internacionalni festival živih statua (Statue Fest), održan je u Loznici od 30. aprila do 1. maja. Statue su u dva dana, bile na tri mesta: u Loznici gde je festival svečano otvoren, u predivnom parku u Banji Koviljači i u Vukovom selu, Tršiću.

Učesnici umetnici, stigli su iz više zemalja, iz Srbije, Turske, Argentine, Makedonije, Hrvatske.. Pored velikog broja živih statua svoj šou program izvodili su zabavljači Papito „A different player“ i Kristijan Benito kao i grupe uličnih svirača sa muzičkim programom (Skier and Yeti, Duo Vivien, Vida Vie, Krivi šeširi, Gipsy Jazz trio).

Ovaj jedinstveni festival okupio je talentovane umetnike koji objedinjuju likovnu umetnost, koreografiju i iluziju, sa željom da ih naredne godine bude još više i da se Loznica nađe na mapi svetskih festivala iste tematike.

statue fest loznica

Festival živih statua je vid umetničko zabavne forme koja oduševljava i zabavlja publiku svih uzrasta. Podaci kažu da postoji oko 400 profesionalnih živih statua širom sveta!

Turisti koji su tokom prvomajskih praznika posetili Loznicu i okolinu, uživali su u društvu ovih neobičnih figura. Crvena žena, Ledena kraljica, Putnik kroz vreme, Mermerni čovek samo su neki od likova koji su ukočeno stajali dok su se uzbuđeni prolaznici sa njima slikali. Najznatiželjnija su bila deca, koja su ih neretko i dodirivala ne bi li proverila da li su zaista živi.

festival statua
Festival živih statua u Loznici (Banja Koviljača)

Festival živih statua u Loznici je doprineo da praznični prvomajski vikend bude još zabavniji. Iz Turističke organizacije grada Loznice obećavaju da će naredni festival biti programski bogatiji, a broj učesnika veći.

Događaji u Loznici

Loznica je grad sa sve atraktivnijim sadržajima i velikim brojem najrazličiitjih događaja koji se održavaju tokom godine. Kulturne, zabavne, privredne i sportske manifestacije organizuju se raznim povodima i sa različitim sadržajima, što potvrđuje i kalendar manifestacija.

Festival živih statua je završen, ali se gostovanje pojedinačnih umetnika očekuje tokom celog leta. Najmasovniji i najatraktivniji događaji tek predstoje. Izdvajamo neke:

  • Kraljevski karneval u Banji Koviljači, 26. juna
  • Festival LilaLo, od 8. do 12. jula
  • Vukov sabor u Tršiću, od 12. do 18. septembra.

Prvi maj u Loznici

Praznik rada obeležen je u Loznici i okolini. Odmaralo se uglavnom u prirodi na poznatim izletištima lozničkog kraja. Veliki broj izletnika posetio je planinu Gučevo, Banju Koviljaču, Tršić, etno selo Sunčana reka…

prvi maj u loznici
Prvi maj u Loznici (Tršić, etno selo Sunčana reka, planina Gučevo)

Turistička ponuda Loznice je raznovrsna, spremna i za one najizbirljivije. Ovde se može birati između grada i sela, planine i reke, mira i zabave ili jednostavno ne birati, već isprobati sve što Loznica pruža.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

muzeji za 10

[Najava] Manifestacija Muzeji za 10 i program dešavanja

Tomorrow konferencija

Tomorrow konferencija u Beogradu okupiće paneliste u Metaversu