in

Održan je 4. Maglič Fest

Maglič Fest Kraljevo

Ovogodišnji festival viteštva, Maglič Fest održan je prošle subote u manastiru Studenica, umesto na dobro poznatoj lokaciji po kojoj je i dobio ime.

Tvrđava Maglič je postala nedostupna sa kopna kada je u nedavnoj poplavi srušen most koji je do nje vodio. U iščekivanju njegove sanacije, Maglič fest je ove godine privremeno promenio lokaciju.

maglic fest studenica
Fotografija: Turistička organizacija Kraljevo (autor: Darko Mihailović)

Manastir Studenica ugostio je na ovom muzičko-viteškom spektaklu vitezove, princeze, žonglere, gutače vatre, sokolare i mnoge druge predstavnike davno prošlih vremena. Posetioci su imali priliku da prošetaju viteškim selom, da posete srednjovekovni muzej na otvorenom, da gledaju borbe vitezova, ali i da se oprobaju u streličarstvu, mačevanju ili jahanju.

Posećene su bile i radionice starih zanata i kaligrafije, kao i medicinski kamp u kojem su predstavljeni načini na koje su se ljudi nekada lečili. Najveću pažnju su, razumljivo, privukla viteška nadmetanja u bacanju koplja i sekire, u gađanju lukom i strelom i borba dugim kopljima.

Ceo događaj je pratio i sjajan muzički program u kojem su učestvovali Asim Sarvan, Reka, Heruvimi, Runo,Serbez, crkveni hor „Sveti arhiđakon Stefan“, KUD Karanovac i dobošari.

Na manifestaciji Maglič Fest su posebno uživali najmlađi za koje su organizovani posebno prilagođeni programi i aktivnosti.

Pogledajte više fotografija sa Maglič Festa 2021.

Organizatori (Turistička organizacija Kraljevo i Udruženje Srbija za mlade) su već sada najavili datum održavanja narednog festivala – biće to 4. septembar 2022. godine.

Naslovna fotografija: Turistička organizacija Kraljevo


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili pošaljite ga nekome kome mislite da će biti koristan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Dani ludaje u Kikindi

Ludaji u čast – Dani ludaje u Kikindi i ovog septembra

manakovo kulturno leto

Počelo je Manakovo kulturno leto – bogat program u Manakovoj kući