in

[Najava događaja] Kuvari velikog srca u Vrbasu

kuvari-velikog-srca-vrbas

U nedelju, 05. maja, na platou CFK u Vrbasu počinje manifestacija „Chefs for life – Kuvari velikog srca“. Jednodnevna manifestacija počinje u 10 časova i okupiće veliki broj kuvara, dece i omladine, kao i ostalih posetilaca, sa ciljem pružanja pomoći i podrške deci sa problemima u razvoju.

Manifestacija „Chefs for life“ je svesrdno podržana od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Turističke organizacije Srbije, a pokrenuta je prema inicijativi glavnog kuvara Ljubice Komlenić, glavnog kuvara Daniela Mikšića, osnivača „MultiArt – Vozači velikog srca“ Borisa Bjelovića i gospodina Diega Toskanija koji je osnivač organizacije „Chefs for life“.

Središnji događaj biće pokušaj obaranja Ginisovog rekorda u broju ispečenih palačinki. Manifestacija će biti održana uz prisustvo oko 150 kuvara koji dolaze iz Italije, Rusije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i dece sa posebnim potrebama. Ovoj, do sada jedinstvenoj manifestaciji prisustvovaće i studenti Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije, smer “Menadžment u ugostiteljstvu” i đaci srednje škole „Svetozar Miletić“ iz Novog Sada, sa smera „Kuvari“ i „Ugostiteljski tehničari“ koji će pomoći u održavanju iste.

U okviru manifestacije biće održan kulturno – muzički program, a s obzirom da je ceo događaj humanitarnog karaktera, višak preostale hrane (kuvana jela, palačinke i ostalo posluženje) biće narednog dana, na praznik Đurđevdan, doniran narodnoj kuhinji, Gerontološkom centru i socijalno ugroženim porodicama iz opštine Vrbas.

Manifestacija “Kuvari velikog srca” treba da dobije tradicionalni i nacionalni karakter, kako bi učešće dece sa problemima u razvoju dobilo sistemsku, kao i podršku cele društvene zajednice u Srbiji. Ovaj događaj je veoma značajan za turizam Srbije i promociju gastronomije, a ima za cilj i najavu velikog događaja, a to je dvodnevna manifestacija koja će se održati sledeće godine u Beogradu uz učešće chefova sa Michelin zvezdicama iz celog sveta.

AŽURIRANO

Oboren je Ginisov rekord 15.584 palačinke su napravljene za 8h!

Palačinke su namenjene za posluženje gostima manifestacije, ali što je najvažnije, nezbrinutoj, socijalno ugroženoj i/ili bolesnoj deci smeštenoj u bolnici u Vrbasu, kao i najstarijim sugrađanima, korisnicima gerontološkog centra.

 

Featured image: Freepik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

The Battle of the Nations – The Knights return to Smederevo

djurdjevdanski-susreti-molitva-pod-midzorom

[Najava događaja] Đurđevdanski susreti – Molitva pod Midžorom