in

Kako do prvog posla ili prakse – ESTIEM online sajam zapošljavanja studenata

estiem-online-sajam-zaposljavanja

Platforma Novosadskog sajma, ExpoOnline.rs biće mesto susreta studenata i kompanija, 1. i 2. decembra kada se održava ESTIEM online sajam zapošljavanja studenata.

Studentska organizacija ESTIEM LG Novi Sad je upoznata sa problemima budućih akademskih građana i zna da mnoge brine nedostatak radnog iskustva koje je, ako ne potrebno, a ono bar poželjno, za većinu radnih pozicija. Često ne znaju odakle da počnu, koje kompanije bi ih zaposlile i omogućile im okruženje u kojem bi mogli da napreduju, teoriju pretvore u praksu, a znanje u iskustvo…

Upravo zbog toga organizacija ESTIEM priređuje Sajam zapošljavanja – događaj koji ima za cilj približavanje kompanija studentima kroz direktnu komunikaciju, panel diskusije i radionice.

Projekat će prvi put biti organizovan u partnerstvu sa Novosadskim sajmom i to u online formatu, što omogućava učestvovanje studenata iz cele Srbije.

Budući akademski građani će imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima velikih kompanija na virtuelnim štandovima, prođu proces poslovnih intervjua, ostave svoj CV, zahvaljujući kojem će imati šansu da dobiju posao ili praksu.

Kompanije sa kojima će se studenti upoznati i koje su prepoznale značaj ovog projekta su lideri u oblastima inženjerstva, informacionih tehnologija, digitalnog dizajna, konsaltinga, ljudskih resursa, industrijske automatizacije i procesne kontrole, proizvodnje alkoholnih pića, prateće automobilske industrije, ali i lideri u industriji kozmetike.

Svi posetioci Sajma će moći da učestvuju i u različitim interaktivnim radionicama. Na njima će, između ostalog, biti dat odgovor na pitanje “Kako ostvariti pobednički intervju”, a studenti će imati mogućnost i da razgovaraju sa osnivačem najbrže rastućeg startup-a na Balkanu o samozapošljavanju i pokretanju sopstvenog biznisa.

Veliki deo programa posvećen je i panel diskusiji na temu “Kako sa (ne)iskustvom do prvog posla” na kojoj će učestvovati predstavnici vodećih kompanija na domaćem tržištu.

Registracija tokom ESTIEM Online sajma zapošljavanja studenata neće biti naplaćivana, a svi sadržaji će biti vidljivi do 1. februara 2022. godine, do kada se mogu pogledati odloženo.

Sajam je moguće posetiti direktno preko platforme Novosadskog sajma ExpoOnline.rs ili preko sajta studentske organizacije ESTIEM, www.estiem.rs.

Svečano otvaranje – ESTIEM online sajam zapošljavanja studenata 2021.

Svečano otvaranje sajma počinje 1. decembra u 10 časova, a svi zainteresovani mogu da prisustvuju iz radnih prostorija ili domova.

Na Svečanom otvaranju će se obratiti predsednica ESTIEM LG Novi Sad, Dragana Slavić i generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković.

Posle Svečanog otvaranja počinju paneli i radionice koje se mogu pratiti na linku – Program dešavanja. Štandovi izlagača se nalaze na linku – Spisak kompanija.

Pogledajte i Kalendar sajmova za 2021. godinu.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

manic-tisa-63

Manić-Tisa 63 u decembru na Tisi

edukacije zaposlenih u turizmu

Završnica programa ,,Edukacije zaposlenih u turizmu“