in

Kada će koncerti, zna li se šta?

kada ce koncerti

Kada će koncerti? Istina je da su koncerti već počeli da se održavaju, stidljivo doduše i u mnogo manjem obimu.

Nije se samo publika uželela koncerata, i izvođači su željni scene. I posla naravno. Muzička industrija je jedna od najpogođenijih u ovoj situaciji koja traje od marta prošle godine.

Stoga se i pristaje na uslove održavanja koji su daleko od onih na koje smo navikli – publika je sa maskama, proređena, a program vremenski ograničen. Dakle, ponekad nema vremena za bis, jer kulturne ustanove rade tačno do 21h. Tada se moraju zaključati vrata, bez obzira na to koliko je dobra atmosfera i koliko se dobro publika provodi. Ostaje nam pitanje, da li je bolje tako ili nikako…

Koncertni kalendar za mart u Beogradu biće uglavnom samo u dva prostora – Kombank Dvorana i Zadužbina Ilije M. Kolarca.

Najveća sala u Kombank Dvorani sa 1378 mesta, popunjavaće se uz strogo poštovanje epidemioloških mera. Iz tog razloga je i broj mesta na koncertima ograničen na 500.

koncert kombank dvorana
Sa konferencije za novinare povodom koncerata Dženana Lončarevića koji su planirani za 18. i 19. mart 2021 (Fotografija: Kombank dvorana, Bojan Petrović)

A u martu, u prostoru Kombank dvorane redom održavaju koncerte: Željko Vasić, Crvena jabuka, Balkanopolis, Ortodox Celts, Dženan Lončarević, Neno Belan i Queen Real Tribute. Održaće se i koncert u čast Vlade Divljana (prva dva koncerta su održana u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine).

Prvi beogradski koncert „40 Fingers“ grupe, koji čine Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori, uprkos svim naporima ove gitarske četvorke i organizatora Guitar Art Festivala da se održi u martu, koncert je morao ponovo da bude pomeren za novi datum.

U Zadužbini Ilije M. Kolarca u martu su planirani koncerti: Beogradske promenade, Fenečki biseri i Iz Rusije s ljubavlju.

Sve navedeno neće imati mnogo smisla ukoliko se pogorša epidemiološka situacija u zemlji i donesu rigoroznije mere od strane Kriznog štaba.

Ovaj tekst je napisan pred vikend kada je rad ugostiteljskih i drugih objekata ograničen na rad do 14 časova.


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

sajam turizma

Odložene manifestacije Sajam turizma, Sajam Horeca opreme i Sajam nautike

festival uličnih svirača

Festival uličnih svirača – Gradić fest otvorio je konkurs za izvođače