in

Interfest i Ukusi Vojvodine na Ribarskom ostrvu od 10. do 13. septembra

festival interfest i ukusi vojvodine u novom sadu

Ljubitelje popularnih manifestacija „Međunarodni festival vina Interfest“ i „Festival gastronomije Ukusi Vojvodine“ će i ove godine moći da uživaju u omiljenim domaćim proizvodima i vinima brižljivo odnegovanim u prethodnom periodu.

Manifestacije će zbog lakše organizacije i praćenja broja publike biti održane u bašti restorana Gastro pub Berta na Ribarskom ostrvu i to: 10. i 11.09.2020. su rezervisani za ljubitelje vina, a 12.i 13.09.2020. za manifestaciju „Ukusi Vojvodine“.

Kako je situacija sa virusom COVID – 19 još uvek neizvesna, ali se, ipak, epidemija stišala, organizatori su odlučili da festivale održe u znatno smanjenom obimu i uz poštovanje svih preporučenih mera. Interfest festival vina je već dva puta od juna meseca odložen, a Ukusi Vojvodine su u kalendaru manifestacija planirani za 12.i 13. septembar.

Zato je pronađeno rešenje da se Novosađanima i svim posetiocima pruži prilika da isprobaju i pred jesen kupe prepoznatljive vojvođanske proizvode iz domaće radinosti: kulene, sireve, sokove,  med, džemove, ajvare, raznovrsna ulja i začine, kao i druge ukusne delikatese i pića. Bašta Gastro paba Berta pruža dovoljno prostora da se uz korigovani broj učesnika ponudi kvalitetan program i u bezbednom razmaku omogući poseta festivalima.

Na samom ulazu biće postavljene dezinfikacione barijere, a na svakom štandu dezinfikaciona sredstva, dok će svi izlagači koristiti zaštitnu opremu (maske i rukavice). Potrebno je i da se posetioci se pridržavaju preporučene distance i zaštitnih mera, a  volonteri će voditi računa o broju publike unutar kruga festivala, kako bi se izbegle gužve.

Festival vina Interfest biće otvoren od 17 do 22 časa (10.i 11. septembra), na ulazu će se prodavati čaše i vaučeri za degustaciju, a festival Ukusi Vojvodine će biti otvoren naredna dva dana (12.i 13. septembra) od 12 do 20 časova.

Ulaz je kao i do sada besplatan, ali će broj posetilaca  biti kontrolisan tokom dana i večeri u skladu sa preporukama i donetim merama.

2 Comments

Leave a Reply
  1. S jedne strane, drago mi je da sve sto se odrzava je u okviru propisa, a s druge strane, to ne moze da se poredi sa iskustvom koje imamo kada nema tog straha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

online konferencije

Održane online konferencije o turizmu: Leto 2020 i HoReCa Insight

novi becej manifestacije

Kad god došli, dobrodošli u Novi Bečej!