in

III Wellness&Spa Fest: Inspirativno putovanje kroz čaroliju wellnessa

wellness i spa fest 2019 metropol palace

Treći međunarodni Wellness & SPA Fest održaće se u subotu 9. novembra u hotelu Metropol Palace u Beogradu.

Nakon prvog Wellness&Spa Festivala posvećenog zdravlju i preventivi i drugog koji je afirmisao zdrave životne stilove i promene koje doprinose telesnom i duhovnom zdravlju, Wellness&Spa Festival se ove godine organizuje s fokusom na “zdravlju iz vode”.

Od prvog festivala održanog 2015. godine, pa do danas, wellness i spa industrija je postala ozbiljan biznis vredan 4,2 biliona dolara na globalnom nivou, koji će se u godinama koje su pred nama tek razvijati. O tome svedoči Svetska zdravstvena organizacija  predviđajući da će zaštita zdravlja i briga o zdravlju u budućnosti biti jedna od najjačih i najbrže rastućih svetskih industrija i jedan od najvećih pokretača turističkih kretanja, pa će snažna sinergija zdravlja i turizma do 2030. činiti čak 22% svetskog BDP-a.

Stoga su organizatori Wellness&Spa Festivala pred ne tako lakim zadatkom – da na jednom mestu predstave benefite domaće i međunarodne wellness & Spa industrije, njene neverovatne potencijale, filozofiju, kulturu, trendove…

Posetioce Wellness & Spa Festivala očekuje niz različitih celodnevnih simultanih aktivnosti na: centralnoj bini, u Salonu za masažu, na Vežbalištu, u Savetovalištu za zdravlje i lepotu, Medical Pit Stop-u, na Berzi, Bazaru, Healthy baru.

Centralna bina biće mesto za atraktivan celodnevni program: od svečanog otvaranja, promocija ekskluzivnih wellness & spa objekata i njihovih sadržaja, demonstracija novih tehnika i vrsta masaže, inovacija u wellness i pratećoj industriji, tematskih performansa do inspirativnih priča, vežbi, muzike koja pokreće i nadahnjuje.

U Salonu za masažu, posetioci će moći da uživaju u različitim vrstama masaže koje će tokom čitavog dana demonstrirati profesionalni wellness timovi, dok će na prostoru za vežbanje, tzv. Vežbalištu, svoje umeće predstavljati instruktori joge, tai čia, fitness.

Kako zdravlje i lepota idu ruku pod ruku, u Savetovalištu za zdravlje i lepotu ekipa lekara i zdravstvenih radnika iz različitih oblasti, (uključujući nutricioniste) pregledaće posetioce i davati besplatne savete za zdrav i aktivan život.

Kozmetičari će demonstrirati nove kozmetičke proizvode i tretmane, dok će u Medical Pit Stop-u moći, između ostalog, da se izmeri težina, debljina sala, pritisak i testiraju različiti uređaji i sprave koje doprinose unapređenju zdravlja!

Koncept festivala upotpunjuje i izložbeni deo sa tri segmenta: Berza – gde će hoteli, terme i wellness centri, tokom čitavog dana promovisati svoje programe i akcije, a tokom specijalnog happy hour-a ponuditi i najpovoljnije cene svoji usluga, Bazar – prostor za promociju prateće privrede (kozmetike, tekstila…) i Healthy bar – centar za prezentaciju i degustaciju zdrave hrane i napitaka, wellness obroka, suplemenata, gde će u 5h biti organizovana i čajanka.

Festival se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, a u organizaciji kreativnog tima Turističkog Sveta i Wellness Akademije Peđa Filipović.

♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

dani gradova u srbiji

Dani gradova u Srbiji

nedelja italijanske kuhinje u svetu

Nedelja italijanske kuhinje u svetu u znaku pomoći Veneciji