in

Humanitarna akcija: Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak

humanitarna akcija

Ugledni mesečnik na engleskom Diplomacy&Commerce je u saradnji sa Hrvatskim poslovnim klubom u Beogradu, ambasadorom Hrvatske u Srbiji, Hidajetom Biščevićem, novinarkom Duškom Jovanić i brojnim drugim umetnicima i javnim ličnostima iz Srbije pokrenuo humanitarnu akciju prodaje slika i fotografija pod nazivom Umetnici iz Srbije za Glinu, Petrinju i Sisak – slikari i fotografi za stanovništvo pogođeno zemljotresom u Hrvatskoj.

Neki od najboljih slikara i fotografa iz Srbije, kao i ambasador Hrvatske u Srbiji će pokloniti svoje radove na humanitarnoj onlajn prodajnoj akciji na sajtu http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/ . Celokupan prihod će biti doniran stanovništvu pogođenom razornim zemljotresom koji je u decembru pogodio Hrvatsku.

Među umetnicima koji ovom prilikom doniraju svoja dela su, za sada, slikari i fotografi: Cile Marinković, Biljana Cincarević, Janoš Mesaroš, Jelena Blečić, Dragan Stojkov, Milena Zevu, Milena Lasić, Sever Zolak, Miša Obradović, Marko Krunić i Nebojša Babić a pozivamo i druge umetnike da se pridruže i pomognu!

Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, idejni tvorac i pokretač ove humanitarne aukcije ističe da je u ovakvim trenucima i vremenima važno da budemo ujedinjeni. „Na inicijativu nekolicine srpskih umetnika koji su želeli da doniraju svoja dela u korist stanovnika Gline, Petrinje, Siska i drugih mesta u Hrvatskoj koja su pogođena zemljotresom, odlučili smo da naš magazin Diplomacy&Commerce pokrene ovu humanitarnu akciju. Kontaktirali smo ambasadora Hrvatske Hidajeta Biščevića koji takođe slika i on je odlučio da u ovu svrhu pokloni četiri svoja platna. Pozvali smo predstavnike kompanija i stranih ambasada u Beogradu da se priključe akciji i verujem da ćemo skupiti lepu svotu novca kako bi se ugroženima u zemljotresu obezbedilo ono što im u tom momentu bude najpotrebnije. Onlajn prodaja slika i fotografija srpskih umetnika će trajati do 25. januara nakon čega će na prijemu u rezidenciji ambasadora Hrvatske tokom programa koji će voditi glumac i pevač Frano Lasić kupci moći da preuzmu kupljene slike i fotografije i druže se sa umetnicima koji su ih donirali. Verujemo da je uloga medija da upravo u ovakvim situacijama budu nosioci humanitarnih inicijativa a magazin Diplomacy&Commerce koji izlazi i u Beogradu i u Zagrebu upravo to vidi kao svoju misiju“, zaključio je Čoban.

Svi eksponati se prodaju po početnim cenama. Kupljeno umetničko delo će se moći preuzeti na svečanom događaju u rezidenciji ambasadora Hrvatske koji će se, uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera organizovati na dan koji će naknadno biti iskomuniciran. 

Onlajn prodaja umetničkih dela, slika i radova će trajati do 25. januara na linku: http://www.diplomacyandcommerce.rs/serbian-artists-for-glina-petrinja-and-sisak/

Ujedinimo se u humanosti – pridružite se akciji za pomoć stanovništvu Gline, Petrinje i Siska!

Izvor: Color Media Communications

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

neobicni dogadjaji 2020

U 2020. godini održali su se događaji na kakvima do tada nismo bili

kustendorf

Kustendorf 2021 – kao na filmu