in

Good Food & Wine Festival od 28. avgusta do 6. septembra

good food and wine

Od petka, 28. avgusta do nedelje, 6. septembra, biće održan drugi po redu Good Food & Wine Festival. Manifestacija koja se ove godine održava pod sloganom „Okusi ljubav na reci“, tokom festivalske nedelje okupiće više stotina učesnika, proizvodjača hrane i vina, ugostitelja, turističkih radnika i veliki broj posetilaca, ljubitelja tradicionalnih proizvoda iz Srbije i regiona. 

Glavni događaj u okviru Good Food & Wine Festivala je sajam tradicionalne hrane i vina na kome će se predstaviti više od pedeset izlagača iz Srbije i regiona, na Sava promenadi (plato iza zgrade Geozavoda), u subotu, 5. septembra. Posetioci će tog dana imati priliku da uživaju u degustaciji vina, domaćih rakija, organskim sokovima, pršuti, sirevima i drugim delikatesima.

Ljubitelji vina i dobrog zalogaja moći će na sajmu da kupe proizvode po sniženim cenama, ali i da se zabave uz muziku i druge sadržaje na bini koji će trajati tokom celog sajamskog dana. Ulaz je besplatan, a svi posetioci će imati šansu da dobiju i neki od 10.000 poklona koje daruju izlagači, kao i da okušaju sreću u nagradnim igrama  koje su pripremili organizatori.

U skladu sa simbolikom koju hleb ima u srpskoj tradiciji, na sajmu će biti organizovana  izložba hleba „Hleb naš nasušni“ koja će okupiti najbolje pekarske zanatlije, koji će pokazati svoje umeće pravljenja ukusnih proizvoda od testa. 

Na glavnoj bini, na prezentacijama  i radionicama, zainteresovani će moći da nauče zanimljivosti o srpskoj gastronomiji i sve popularnijoj vinskoj industriji na ovim prostorima. Tog festivalskog dana, pred posetiocima biće dodeljena priznanja najboljim proizvođačima Srbije i regiona, po izboru novinara, prijatelja festivala.     

Tokom festivalske nedelje, partneri festivala, beogradski ugostitelji, kreiraće specijalni festivalski meni i omogućiti poseban ugođaj posetiocima restorana, uz festivalske popuste, degustacije vina  i upoznavanje sa ukusima koji dolaze iz njihovih kuhinja. Oni će pripremiti i  nedeljni „Sunday brunch“, 6. septembra, uz druženje sa kuvarima. 

O Good Food & Wine Festivalu

Prošlogodišnji „Belgrade Waterfront Good Food & Wine Festival“ na popularnom keju, Sava promenadi, okupio je lidere u vinskoj i industriji hrane iz naše zemlje i regiona, među kojima su: Zlatiborac, Yumis vinarije Čoka, Kovačević, Radovanović, Tonković, Veličković, Đorđe, Simex, Mlekara Naša Zlatka, Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Zlatibora, Turistička organizacija Vojvodine (Srbija); Vitinka, Podrumi Vukoje (Bosna i Hercegovina); Iločki podrumi (Hrvatska) i dr. 

U gastronomskom i vinskom spektaklu na reci, koncertu Lene Kovačević i drugim sadržajima, uživalo je više hiljada Beograđana i gostiju glavnog grada. 

Ove godine, zbog aktuelne zdravstvene situacije neće biti koncerata, a na sajmu hrane i vina na Sava Promenadi primenjivaće se sve propisane zaštitne mere. 

Program Good Food & Wine Festivala

Petak, 28. avgust

12.00 – 13.00 Konferencija za novinare i koktel – najava Karnevala

Sreda, 02. septembar

12.00 – 13.00 Vinski karneval od Palate Albanija do Kalemegdana

Subota, 05. septembar

15.00 – 23.00 – Good Food & Wine Festival – Sajam tradicionalne hrane i vina domaćih i proizvođača iz regiona, uz degustacije, radionice i predavanja na temu hrane i pića (food styling – aranžiranje hrane, slaganje vina i hrane i dr.)

15.00 – 23.00 – Izložba hleba „Hleb naš nasušni“

15.00 – Dodela plaketa Good Food & Wine najboljim proizvođačima hrane i pića

Nedelja, 06. septembar

13.00 – Good food & wine festival – Sunday brunch (restoran Pikanterija, restoran Vinogradi i dr. uz druženje sa kuvarom i degustaciju vina)

29. avgust – 06. septembar

Nedelja beogradskih restorana  – Vredni kuvari tridesetak beogradskih restorana posebno će za Good Food & Wine Festival kreirati festivalski meni koji se može probati od 29. avgusta – 06. septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Otkazan ivanjički festival humora

Just Out Festival

Just Out Festival će ove godine biti održan, ali ONLINE