in

Event industrija poručuje da neće prihvatiti nove zabrane

event industrija

Udruženje Event Industry obavestilo je nadležne državne organe i javnost da ne prihvata nikakve nove zabrane i ograničenja koja „obesmišljavaju njihov rad“.

„Event industrija Srbije je prva zatvorena još 15. marta i poslednja puštena da radi tek nakon 460 dana zabrane, a da nikakvu kompenzaciju od strane države dobili nismo. To se više ne sme ponoviti, 460 dana smo trpeli diskriminaciju. Dok je nama rad u kontinuitetu bio zabranjen, broj zaraženih je rastao i padao, a da mi nismo imali bilo kakav uticaj na to“ – navodi se u saopštenju Udruženja.

Dodaje se da je, od kada je pre oko dva meseca event industriji dozvoljeno da radi, broj gostiju na svadbama bio preko 800.000, a da broj zaraženih nije rastao već se smanjivao.

„Zbog čega sada broj novozaraženih raste, nama nije poznato, ali smo sigurni da nema veze sa nama, pošto smo u kontaktu sa mladencima i niko nije prijavio zaražavanje. Ako je neko u martu 2020. godine doneo odluku da prvo nas zatvori, na osnovu procene, mi sada imamo materijalni dokaz, da su pogrešili“ – tvrde u Udruženju.

„Ako je virus toliko opasan, ako se zabranjuju okupljanja i proslave, onda u istom momentu sa tom odlukom mora biti doneta i odluka o naknadi svih troškova poslovanja za event industriju“, navodi se u saopštenju.

U suprotnom će, kažu, event industrija izvesti na ulice sve svoje zaposlene i članove porodica i spremni su da blokiraju ključne tačke u državi, aerodrome, autoputeva, fabrike, industrije…

„Nećemo dozvoliti da se virus širi na putovanjima po skijalištima i banjama, po hotelima i gradskom prevozu, po fabrikama, po raznim drugim skupovima i sličnim mestima, a da samo mi i naše porodice ispaštamo, kao što je do sada bilo“, poručuju.

Tokom svih ovih teških meseci krize, navode, članovi event industrije su poštovali mere, nisi radili i bili su društveno odgovorni.

Obaveštenje su, kako navode, dostavili predsedniku Republike, premijerki, ministarstvima zdravlja, unutrašnjih poslova, finansija, gradonačelniku Beograda, zameniku gradonačelnika, Gradskom zavodu za javno zdravlje, Institutu „Batut“, Kriznom štabu i svim medijima.

Event industrija okuplja firme čija je osnovna delatnost vezana za organizaciju masovnih događaja, pre svega svadbi, ali i drugih privatnih proslava, kao i korporativnih dešavanja.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Written by Events in Serbia

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

travel influenser

Turistička organizacija Srbije traži 40 influensera

cerski marš

Cerski marš u znak sećanja na slavne pretke