in

Event industrija poručuje da neće prihvatiti nove zabrane

event industrija

Udruženje Event Industry obavestilo je nadležne državne organe i javnost da ne prihvata nikakve nove zabrane i ograničenja koja „obesmišljavaju njihov rad“.

„Event industrija Srbije je prva zatvorena još 15. marta i poslednja puštena da radi tek nakon 460 dana zabrane, a da nikakvu kompenzaciju od strane države dobili nismo. To se više ne sme ponoviti, 460 dana smo trpeli diskriminaciju. Dok je nama rad u kontinuitetu bio zabranjen, broj zaraženih je rastao i padao, a da mi nismo imali bilo kakav uticaj na to“ – navodi se u saopštenju Udruženja.

Dodaje se da je, od kada je pre oko dva meseca event industriji dozvoljeno da radi, broj gostiju na svadbama bio preko 800.000, a da broj zaraženih nije rastao već se smanjivao.

„Zbog čega sada broj novozaraženih raste, nama nije poznato, ali smo sigurni da nema veze sa nama, pošto smo u kontaktu sa mladencima i niko nije prijavio zaražavanje. Ako je neko u martu 2020. godine doneo odluku da prvo nas zatvori, na osnovu procene, mi sada imamo materijalni dokaz, da su pogrešili“ – tvrde u Udruženju.

„Ako je virus toliko opasan, ako se zabranjuju okupljanja i proslave, onda u istom momentu sa tom odlukom mora biti doneta i odluka o naknadi svih troškova poslovanja za event industriju“, navodi se u saopštenju.

U suprotnom će, kažu, event industrija izvesti na ulice sve svoje zaposlene i članove porodica i spremni su da blokiraju ključne tačke u državi, aerodrome, autoputeva, fabrike, industrije…

„Nećemo dozvoliti da se virus širi na putovanjima po skijalištima i banjama, po hotelima i gradskom prevozu, po fabrikama, po raznim drugim skupovima i sličnim mestima, a da samo mi i naše porodice ispaštamo, kao što je do sada bilo“, poručuju.

Tokom svih ovih teških meseci krize, navode, članovi event industrije su poštovali mere, nisi radili i bili su društveno odgovorni.

Obaveštenje su, kako navode, dostavili predsedniku Republike, premijerki, ministarstvima zdravlja, unutrašnjih poslova, finansija, gradonačelniku Beograda, zameniku gradonačelnika, Gradskom zavodu za javno zdravlje, Institutu „Batut“, Kriznom štabu i svim medijima.

Event industrija okuplja firme čija je osnovna delatnost vezana za organizaciju masovnih događaja, pre svega svadbi, ali i drugih privatnih proslava, kao i korporativnih dešavanja.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

travel influenser

Turistička organizacija Srbije traži 40 influensera

cerski marš

Cerski marš u znak sećanja na slavne pretke