in

Otvorene su prijave za ovogodišnji projekat Budi Coolturan

budi-coolturan

Budi Coolturan je manifestacija kulturnog karaktera koja učesnicima, pruža idealnu priliku da daju svoje mišljenje na temu kulture.

Studentska organizacija ESTIEM, već jedanaesti put zaredom organizuje ovaj projekat, koji će se ove godine održati u periodu od 15. do 17. oktobra 2021.

Projekat Budi Coolturan ima za cilj da podigne svest mladih o kulturi, ali i da njegovim učesnicima predoči njeno drugačije viđenje. Svake godine, pa i ove, projekat obuhvata više dimenzija kulture, kao što su umetnost – film, muzika, književnost, ples i vizuelne umetnosti.

Program Budi Coolturan 2021

Na ceremoniji svečanog otvaranja projekta učesnicima će pomoći devet muza da se različitim nastupima, ambijentom i atmosferom dočaraju lepote Antičke Grčke.

Kako je svaka od devet muza zaštitnica različite duhovne aktivnosti čoveka – umetnosti, želja organizatora je da svaku od devet oblasti – komediju, ples, muziku, tragediju, liriku, filozofiju, istoriju, retoriku i astronomiju verodostojno približi publici.

U subotu, prvog dana projekta, učesnici će proći kroz vremeplov inspiracije, imati priliku da saznaju nešto više o pričama velikih muza i njihovih umetnika, da se zaljube u poeziju, da otkriju teorije zavere.

Slušajući iskustva iz prve ruke,saznaće i da put od trnja do zvezda u glumi nije nimalo lak, u plesnim cipelama koračaće se u ritmu melodije.

Drugi dan projekta obuhvatiće susret sa retorikom, besedništvom i filozofskim pitanjima, kao i sa stvaralaštvom moderne muzike i spotova, a za kraj je planiran nastup stand up komičara.

Studenti koji žele da uzmu učešće u ovoj manifestaciji, svoje mesto mogu osigurati prijavom, ali je važno da u formi prijave ispolje svoju kreativnost na najbolji mogući način.

Prijave se zatvaraju 11. oktobra u 23:59.

Sve informacije o Budi Coolturan projektu i formu prijave, zainteresovani mogu pronaći na zvaničnom sajtu organizatora estiem.org.rs .


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

festival srpskog podzemlja

Festival srpskog podzemlja u Novom Sadu

kampanje sa svrhom

Prvi Festival društveno odgovorne komunikacije u Srbiji – Kampanje sa svrhom