in

Crevarijada u Ćupriji 27. jula

crevarijada

Gastronomska manifestacija Crevarijada održaće se 12. put u Moravskom parku u Ćupriji 27. jula.

Na obali Velike Morave svake godine okupi se pedesetak ekipa iz zemlje i regiona kako bi se takmičile u pripremanju crevaca na žaru, autentičnog jela ovoga kraja.

Veliki broj stanovnika Ćuprije bavio se preradom svinjskih i ovčijih crevaca za potrebe mesne industrije, pa se Crevarijada može smatrati manifestacijom koja neguje tradiciju.

Svaka ekipa koja se takmiči na Crevarijadi može imati do pet učesnika takmičara od kojih je jedan kapiten/predstavnik ekipe. Učešće takmičara je besplatno. Ekipe dobijaju po 5 kg smrznutih crevaca – za potrebe takmičenja potrebno je da pripreme jelo sa do 500 gr crevaca, kao i da prezentuju jedan originalni specijalitet od crevaca. Preostala pripremljena crevca na žaru, besplatno se dele posetiocima.

Nakon pripreme specijaliteta, žiri ocenjuje ukus i kvalitet pripremljenih crevaca i daje ocenu. Za sve takmičare obezbeđena je zahvalnica za učešće, a za prva tri mesta vredne nagrade.

Takmičenje u pripremanju crevaca na žaru prati bogat kulturno-umetnički program , takmičenje u brzom ispijanju piva i „ljuti izazov“ – takmičenje u jedenju ljutih papričica.

Ova autentična, jednodnevna, gastronomska manifestacija, okupi i do 10.000 posetilaca!

Svi oni koji umeju da spreme ovo jelo, mogu okupiti ekipu, prijaviti se do 20. jula i takmičiti se za neku od nagrada!
Preuzmite prijavni formular

Oni koji samo žele da osete takmičarski duh, probaju crevca na žaru i uživaju u programu, mogu posetiti Ćupriju u vreme trajanja Crevarijade.

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

conventa-best-event-award

Dodeljuje se Conventa Best Event Award 2019

eden-srbija-2019

TOS raspisuje konkurs za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ u Srbiji