in

TOS raspisuje konkurs za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ u Srbiji

eden-srbija-2019

Turistička organizacija Srbije nosilac je projekta Evropske komisije pod nazivom European Destinations of Excellence – EDEN u našoj zemlji i 15. jula 2019. raspisuje konkurs za izbor „Izuzetne destinacije Evrope“ u Srbiji.

Tema ovogodišnjeg EDEN projekta koji se sprovodi u 16 evropskih zemalja članica ili kandidata za članstvo u Evropskoj uniji je „zdravstveni i velnes turizam“, i ima za cilj da prepozna i nagradi manje razvijene i manje poznate destinacije koje svojom turističkom promocijom obuhvataju i ponudu zdravstvenog i velnes turizma. Konkursom u Srbiji, koji će biti otvoren do 16. avgusta 2019. u 17:00 časova, poseban naglasak biće stavljen na destinacije koje na svojoj teritoriji imaju:

•uredbom utvrđeno područje banje i/ili klimatskog mesta;

•zaštićeno područje – nacionalni park; park prirode; predeo izuzetnih odlika; opšti ili specijalni rezervat prirode; spomenik prirode; zaštićeno stanište;

•rezervat biosfere UNESKO.

Na Svetski dan turizma, 27. septembra 2019, u Beogradu će biti održana nacionalna dodela EDEN nagrada i proglašene pobednička i dve prateće destinacije. Njihova međunarodna promocija biće obavljena kroz posebnu publikaciju posvećenu ovom projektu, kao i putem sajtova Turističke organizacije Srbije, Evropske komisije i društvenih mreža. One će takođe biti uvršćene u „Mrežu izuzetnih destinacija Evrope“ (EDEN Network), čiji ciljevi su razmena dobrih primera iz prakse među nagrađenima i podsticanje drugih destinacija u Evropi da usvoje modele održivog razvoja turizma.

Obrazac za prijavu na konkurs, zajedno sa pratećim uputstvom za popunjavanje i dostavu, moguće je preuzeti na sajtu Turističke organizacije Srbije.

Za dodatne informacije o konkursu na raspolaganju su adresa e-pošte eden@serbia.travel i brojevi telefona 011/6557-109 i 011/6557-121.

 

Ostale zanimljive vesti pročitajte ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

crevarijada

Crevarijada u Ćupriji 27. jula

Letnje manifestacije u beogradu

Letnje manifestacije u Beogradu