in

Beogradski letnji festival – BELEF 2022: Želim magiju

BELEF

Beogradski letnji festival BELEF održaće se od 23. juna do 9. jula. Jubilarni 30. BELEF osmišljen je sa idejom da publici omogući nova, najznačajnija i premijerna izvođenja pozorišnih, muzičkih i igračkih predstava, koncerata i književnih predstavljanja.

„Želim magiju!“ – čuvena replika iz komada Tenesi Vilijamsa „Tramvaj zvani želja“ koji će premijerno biti odigran na ovogodišnjem jubilarnom BELEF-u, osnovno je kreativno polazište i slogan 30. Beogradskog letnjeg festivala koji komunicira i sam jubilej u slavu umetnosti, ali i programski koncept festivala zamišljen kao izbor najznačajnijih pozorišnih ostvarenja u protekloj godini koje donose nova iskustva i nove doživljaje.

Ovogodišnji BELEF obuhvata šest pozorišnih premijera, tri beogradske premijere, sedam koncerata, 16 predstava u glavnom programu, sedam predstava u programu „Mladi BELEF“ i četiri predstave u programu „Dečiji BELEF“.

Pored toga, organizovana su tri prateća programa: „Noć legata“ sa Muzejom grada Beograda, Stručna vođenja kroz Botaničku baštu i Beogradske šetnje – otvorena vrata naših pozorišta. 30. BELEF otvoriće premijera predstave Ateljea 212 „Drama o kraju sveta“ u Botaničkoj bašti, dok će sledeća premijera predstave „Tramvaj zvani želja“ biti izvedena u Beogradskom dramskom pozorištu.

Beogradsku premijeru u Botaničkoj bašti imaće predstava „Za sada je sve ok“, Kruševačkog pozorišta, kao i predstava „Kralj Ibi“ Narodnog pozorišta iz Sombora u Narodnom pozorištu u Beogradu, a premijerno će biti izvedena i predstava „Smrt i devojka“ u Bitef teatru.

Još jedna premijera biće izvedena u okviru ovogodišnjeg BELEF-a „Gospođa Ajnštajn“ u Narodnom pozorištu, dok će u Hartefakt kući premijerno biti odigrana predstava „Kratka istorija pljeskavica“.

Publika će biti u prilici da u Botaničkoj bašti pogleda hit predstavu Zvezdare teatra „Priča o Milutinu“.Beogradskoj publici će se u Botaničkoj bašti predstaviti Barbara Pravi, francuska umetnica i kantautorka, dok će na Trgu republike koncerte održati Biljana Krstić i Bistrik bend, kao i Bojan Suđić i Simfonijski orkestar RTS-a.

Pogledajte i preuzmite program BELEF 2022

BELEF ovako bogatim programom nastavlja da obezbeđuje produženu letnju kulturnu sezonu svojoj publici, koja ima mogućnost da prisustvuje premijernim izvođenjima i tokom leta, a i doprinosi veoma važnoj ponudi u kulturnom turizmu grada.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Vlasina Fest

Prvi Vlasina fest od 1. do 3. jula

teatar u tvrđavi

Teatar u tvrđavi: Pozorište pod vedrim nebom na Smederevskoj tvrđavi