in

U susret letu: Letnji festivali 2024

Letnji festivali

Zabava u Srbiji traje cele godine, a leto je posebno rezervisano za muzičke festivala na otvorenom.

Ovo su letnji festivali koje morate posetiti:

Belgrade Beer Fest, Beograd
20 – 23. jun 2024.

Najveći festival piva u regionu premestio se definitivno sa avgustovskog u junski termin. Festival će ove godine ugostiti izvođače na tri festivalske bine, glavnoj bini, Electro bini i Riff bini. Ove godine Belgrade Beer Fest će okupiti gotovo sva velika imena domaće i regionalne R’n’R scene, pa će se uz Električni orgazam na Main Stage-u festivala naći i Beogradski sindikat, Dubioza kolektiv, Sunshine, S.A.R.S, Galija, YU Grupa, Osvajači, Neverne bebe, Kanda Kodža i Nebojša, Smak Plus i Goblini. Na Electro bini svoje nastupe potvrdili su Marko Nastić i Lea Dobričić, dok će na Riff stage-u svirati Dram, Epilog, Plus 1, Stomp! i Senshi.

Više informacija i program Belgrade Beer Fest 2024

Arsenal fest, Kragujevac
27 – 29. jun 2024.

Arsenal fest je najveći muzički festival u centralnoj Šumadiji. Pored odabranih izvođača koji nastupaju na festivalu, događaj je jedinstven i po tome što se održava na lokaciji Knežev Arsenal koja je više decenija bila nedostupna široj javnosti.

Arsenal Fest 2024 će, po svemu sudeći, doneti nove rekorde i brojke za pamćenje. Festival koji se ove godine održava po 14. put dovodi velika domaća, regionalna i svetska imena.

Ove godine, po prvi put na otvaranju festivala, će na glavnoj sceni nastupati i holivudski superstar Kijanu Rivs sa svojim bendom Dogstar. Za završno, treće veče, kada na Main stage-u nastupaju Zdravko Čolić sa simfonijskim orkestrom, Goblini, Palaye Royale i Circa Waves, već je prodato 90 odsto karata, te je gotovo sigurno da ih na ulazu neće biti.

Više informacija i program Arsenal fest 2024

Exit Festival, Novi Sad
10 – 14. jul 2024.

Exit festivalu nije potrebna posebna najava. Ove godine Exit ima Day 0. To je nulti dan festivala i održava se u sredu, 10. jula na prostoru glavne bine. Tog dana za razliku od naredna četiri dana i noći EXIT festivala, biće otvoren samo prostor oko Glavne bine, a ostale bine i zone širom Petrovaradinske tvrđave neće biti dostupne.

Program nultog dana traje od 19 do 3h i kako se poklapa sa datumom rođenja Nikole Tesle, glavna bina će biti obasjana Starseeds takeover performansom posvećenom njemu, jednom od najsvetlijih umova u istoriji.

Više informacija i program Exit 2024

Summer3P, Palić
26 – 28. jul 2024.

Festival Summer3p se tradicionalno održava na prostoru muškog štranda i termalnog bazena na Paliću. Činjenica da se glavna bina festivala nalazi na prostoru termalnog bazena je jedan od ključnih činilaca njegove popularnosti, dok prostor muškog štranda predstavlja idealnu lokaciju za nemuzičke sadržaje manifestacije kao što su radionice i sportske aktivnosti.

Više informacija i program Summer3P 2024

MMF – Mountain Music Festival, Divčibare
2 – 4. avgust 2024.

Letnji boutique festival muzike i umetnosti na planini MM, brzo je postao i omiljeni festival na Divčibarama. Osnovan sa ciljem da probudi kreativnost u zajednici i uključi posetioce u festival, Mountain Music Festivalu je prethodnih godina pružao jedinstveno festivalsko iskustvo.

Pored muzičkog programa, avanture i sport, kreativne radionice, umetnost i popularna nauka sastavni su deo festivala.

Više informacija i program Mountain Music Festival 2024

LoveFest, Vrnjačka Banja
8 – 10. avgust 2024.

Festival elektronske muzike u Vrnjačkoj Banji održava se u centralnom gradskom parku. Do sada je festival posetilo više od pola miliona posetilaca sa svih strana sveta.

Ove godine održava se sedamnaesto izdanje LoveFesta, a posetioce očekuju najveća imena domaće i svetske muzičke scene. Izvođači će nastupati na pet bina.

Više informacija i program LoveFest 2024

Nišville Jazz Festival, Niš
15 – 18. avgust 2024.

Jubilarni 30 Nisville džez festival održaće se od 9. do 18. avgusta, a glavni program 15 – 18. avgusta 2024. godine u niškoj Tvrđavi. Ukupno 150 koncerata i 300 programa izvešće više od 1000 domaćih i stranih izvođača.

Internacionalni Nišville Jazz Festival – najposećeniji džez festival jugoistočne Evrope, od samog osnivanja 1995. godine dosledno brani evropske vrednosti multikulturalnosti i strpljivo neguje prefinjen muzički ukus pojedinaca. Posetioce ove godine očekuje program vredan jubileja!

Više informacija i program Nišville Jazz Festival 2024

Zaječarska gitarijada, Zaječar
29 – 31. avgust 2024.

Zaječarska gitarijada osnovana je 1966. godine i smatra se najstarijom rok manifestacijom u Evropi. To je muzički festival koji traje od godine do godine od tri do pet dana i organizuje se u letnjim mesecima, u julu ili avgustu.

Iako je na Gitarijadi nastupao veliki broj najpopularnijih rok zvezda, cilj manifestacije je da se pruži šansa što većem broju mladih, dobrih rok bendova koji će trajati.

U ovom trenutku se zna samo datum održavanja Gitarijade, program još uvek nije objavljen.

Za informaciju o tome koji se sve događaji održavaju ovog leta posetite naš KALENDAR DOGAĐAJA


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

sekspir festival

Šekspir festival od 4. do 7. jula u Čortanovcima

bike friendly srbija

Pokrenut program Bike Friendly Srbija