in

Ako volite događaje uživaćete u ovih 5 filmova koje preporučujemo

filmovi za one koji vole organizaciju događaja

Ukoliko volite događaje, organizujete događaje ili ste se oduvek pitali kako se organizuju (šta se dešava iza kulisa), pogledajte naše predloge filmova koji o tome govore. Potrudili smo se da izbegnemo one poznate, blockbustere, prikazane hiljadu puta na televiziji, iako i od njih možete štošta naučiti ili se uz njih dobro zabaviti.

Nego, hajdemo redom…

The First Monday In May

„Prvi ponedeljak u maju“ je dokumentarni film koji prikazuje sve pripreme za najveću njujoršku modnu zabavu MET (Gala) Ballroom, uključujući kulise organizacije događaja, pripremu izložbe za 2015. godinu, crveni tepih i dan samog događaja. Poučno za one koje zanima kako se odvijaju događaji ove razmere.

The Ultimate Wedding Planner

Film je priča o brzom uspehu planera luksuznih venčanja, japanskog preduzetnika Jošitake Nojirija. Film istražuje šta je potrebno da biste postali samostalni planer događaja, kao i kako napraviti jednu od najvećih i najuspešnijih kompanija za organizovanje događaja na planeti.

Nikako ovaj film nemojte zameniti sa filmom sličnog naziva (The Wedding Planner), romantičnom komedijom u kojoj glavnu ulogu ima Dženifer Lopez.

Fyre

FYRE ili The Greatest Party That Never Happened (najveća žurka koja se nije dogodila), je dokumentarni film o najvećoj žurci-prevari ikada i o krahu influenser marketinga. Film sjajno opisuje celu Instagram kulturu i glorifikaciju „života iz bajke“ koji ljudi navodno žive na svojim profilima, a kada maske padnu ovo je ono što ostaje.

The Great Gatsby

Veliki Getsbi je australijsko-američka drama, snimljena po istoimenom romanu Skota Ficdžeralda. Radnja filma odvija se za vreme prohibicije 1920-ih i prati ambicioznog mladića Nika Karaveja čiji se život u potpunosti menja kada upoznaje svog suseda, misterioznog milionera Džeja Getsbija.

Film je osvojio dva Oskara – za najbolju scenografiju i kostimografiju. Između ostalog, i to je razlog što se našao na našoj listi.

And the Oscar Goes To

Pričajući priču o pozlaćenoj statueti koja je postala najtraženija nagrada filmske industrije, film „I Oskar ide…“ prati istoriju same Akademije koja je započela sa radom davne 1927. godine. Dve godine kasnije Akademija je počela da dodeljuje nagrade koje su dobile nadimak „Oskar“ i brzo su postale vrhunac filmskog dostignuća.

BONUS: Dobili smo predlog da listi dodamo i dokumentarac o festivalu Coacella koji je ove godine obeležio 20 godina od osnivanja. Film je dostupan na YouTubu:

Jeste li gledali neki od ovih filmova?

Podelite svoje utiske u komentaru ili dajte svoje predloge!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

doček nove 2021 godine online

Nova godina 2021 – online

retrospektiva events in serbia 2020

Retrospektiva: Events in Serbia u 2020. godini