in

Voz Nostalgija vozi po letnjem redu vožnje

Voz Nostalgija

Voz Nostalgija na muzejsko turističkom kompleksu Šarganska osmica od 29. marta počeo je da saobraća po letnjem redu vožnje koji će trajati do 31. oktobra, saopšteno je iz Srbija voza.

Redovni polasci voza iz stanice Mokra Gora ka stanici Šargan Vitasi su u 10:30 i 13:30 časova, a izuzetno ukoliko postoji interesovanje, i u 8:00.

Iz stanice Šargan Vitasi, voz Nostalgija ka stanici Mokra Gora svakodnevno polazi u 11.27 i 14.27, a ukoliko je potrebno i u 8.57.

Cena karte na relaciji Mokra Gora–Šargan Vitasi je: za odrasle 1.200 dinara, za decu do 14 godina 600 rsd.

voz nostalgija
Voz Nostalgija na svojoj trasi (Izvor: srbijavoz.rs)

Voz Nostalgija – jedinstveni muzejsko turistički voz

Šarganska osmica je najatraktivnija turističko muzejska železnica u Evropi i smatra se kao jedinstveno graditeljsko remek delo u svetu među prugama uzanog koloseka.

Pruga, širine koloseka 760 mm, prolazi najlepšim planinskim predelima Mokre Gore sa 5 mostova i 22 tunela. Na ukupnoj dužini pruge, na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi, od 15,5 km prelazi se visinska razlika od 300 m.

Voz „Nostalgija“, koji čine restaurirani vagoni, saobraća tokom letnje i zimske turističke sezone. Pogodan je za organizovanje turističkih putovanja, izleta, ekskurzija, kao i za snimanje filmova, TV serija, TV drama, spotova, reklama i sl.

Redovne vozove pokreće dizel lokomotiva, a fakultativne parna ili dizel lokomotiva shodno zahtevu korisnika prevoza.

Naslovna fotografija: srbijavoz.rs


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

preporuka za manifestacije

Apatinske ribarske večeri

Guitar Art Festival

Guitar Art Festival u maju u Beogradu