in

Održano Veče kongresnih ambasadora

Veče kongresnih ambasadora

U svečanoj atmosferi najvećeg kongresnog prostora na Balkanu, Sava centra, održano je Veče kongresnih ambasadora, na kojem je Kongresni biro Turističke organizacije Srbije proslavljajući 16 godina svog rada, dodelio nagrade „Kongresni ambasador Srbije“ najzaslužnijima za rast kongresnog turizma u Srbiji. 

Dodeljivanje nagrada istaknutim stručnjacima, čiji su profesionalni trud i reputacija bili jedan od ključnih elemenata u dovođenju značajnih međunarodnih konferencija u Srbiju, predstavlja izuzetan rad koji su tokom godine obavljali u saradnji sa Kongresnim biroom Turističke organizacije Srbije. Ove godine titulu „Kongresni ambasador Srbije“ dobilo je 12 novih profesionalaca i time je ukupan spisak proširen na 81 kongresnih ambasadora. 

Ispred Turističke organizacije Srbije i Kongresnog biroa Srbije, priznanja su uručili i obratili se prisutnima Marija Labović i Dušan Borovčanin, koji su istakli glavna dostignuća i odlične rezultate turističkog sektora Srbije u 2023. godini, kako za odmor, tako i za poslovna putovanja i događaje. Dok se ispred domaćina novouređenog Sava Centra gostima obratila i njegova direktorka Kristina Miličić. 

„Ova godina će biti, po svim parametrima, nova rekordna godina za naš turizam. Devizni priliv će biti za 8% veći nego prethodne godine, imamo povećanje i dolazaka i noćenja turista, i ono po čemu smo veoma ponosni jeste da imamo uvećanje od čak 15% više noćenja inostranih turista, što nas je postavilo na prvo mesto po procentualnom rastu dolazaka i noćenja inostranih turista“, izjavila je direktorka TOS-a Marija Labović. 

„Ovde večeras sa nama su ljudi koji doprinose ugledu, ne samo Srbije kao destinacije nego i svakoga od nas pojedinačno jer svojim trudom, svojim zalaganjem i svojim radom, taj ugled svakodnevno čine većim“, istakao je Dušan Borovčanin prethodni direktor Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije. 

Dobitnici ovogodišnje prestižne nagrade „Kongresni ambasador Srbije“ su: 

1.     Prof. dr Dragica Pavlović Babić – Predsednica Udruženja Društvo istraživača u obrazovanju u Srbiji 

2.     Kristina Penezić – Institut BioSens 

3.     Prof. dr Aleksandar P. Simić – Šef Katedre hirurgije sa anesteziologijom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu 

4.     Prof. dr Tanja Ćirković Veličković – predstavnica Srpskog hemijskog društva u Evropskoj asocijaciji hemijskih društava  

5.     Ass. dr Danilo Jeremić – Predsednik Regionalne lekarske komore Beograda 

6.     Milan Božić – Generalni sekretar Skijaškog saveza Srbije 

7.     Igor Končar – član Evropskog Udruženja za vaskularnu hirurgiju 

8.     Tamara Jemcov – nefrolog, načelnica Službe nefrologije KBC Zemun 

9.     Snežana Milutinović – direktorka Centra za primenjenu psihologiju Društva psihologa Srbije 

10.   Prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović – Predsednica Društva psihologa Srbije 

11.   Prof. dr Hadži Nebojša Pantelić – Pukovnik policije, predsednik Internacionalne policijske asocijacije Srbije 

12.   Prof. dr Dejan Radenković – Predsednik Srpskog pankreasnog kluba i Predsednik Balkanskog udruženja za hirurgiju jetre, pankreasa i žučnih puteva 

Naslovna fotografija: Dobrica Mitrović


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

peloton konferencija

Najava: Peloton – prva sport biznis konferencija u Srbiji

Vodič za praznične događaje

Vodič za praznične događaje u Srbiji ove zime