in

Turizam Srbije na izložbi EXPO 2020 u Dubaiju

expo 2020

U okviru tematske nedelje „Putovanja i povezanost“ Turistička organizacija Srbije od 7. do 15. januara organizuje promociju destinacija, ali i upoznavanje sa tradicijom, muzikom, najboljim spojem etno i modernog duha naše zemlje na izložbi EXPO 2020 u Dubaiju.

Zanimljive detalje srpske istorije posetioci će otkriti kroz nagradnu igru, a najbolji poznavaoci dobiće priliku da obiđu našu zemlju. Najmlađi gosti paviljona Srbije moći će da nauče osnovne korake tradicionalnih igara, da se oprobaju u kaligrafiji i uživaju u uličnoj umetnosti.

Poseban dan određen je za one koji u turističkim potencijalima Srbije vide priliku za poslovnu saradnju. Istovremeno, svakodnevna komunikacija sa predstavnicima lokalnih turističkih organizacija ponovo će baciti svetlo na skrivene ili manje poznate lokalitete naše zemlje. Sa muzikom, ali i načinom na koji slavimo, posetioci Svetske izložbe moći će da se upoznaju na koncertu koji će biti upriličen povodom dočeka pravoslavne Nove godine.

Lepote Srbije i najmoderniji softveri u turizmu na izložbi EXPO 2020

Više od 250 predstavnika 115 kompanija, hotela, turističkih agencija, proizvođača opreme, nameštaja za hotele, rezervacionih sistema, HORECA sektora, ali i firmi u oblasti nautike i transporta iz Srbije, predstavljaju svoje proizvode i usluge na 5. tematskoj nedelji “Putovanja i povezanost” Svetske izložbe u Dubaiju

“Učešće na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai je idealna prilika da se naše kompanije povežu sa poslovnim partnerima i potencijalnim investitorima iz sveta. Predstavnici hotela i agencija imaće priliku da pregovaraju o mogućim dugoročnim poslovima sa velikim turoperatorima iz Emirata, ali i dalekih prekookeanskih tržišta. Posebno nam je važno da uspostavimo saradnju u oblasti kongresnog turizma i organizacije sportskih i kulturnih događaja koji predstavljaju jedan od najvećih pokretača razvoja u ovom sektoru“, kaže Tijana Maljković, sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije.

Pored turističke ponude, dodaje Maljković, srpske kompanije predstaviće najmodernija dizajnerska rešenja za opremanje smeštajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata, digitalne upravljačke sisteme, kao i specifične rezervacione platforme i softvere usmerene na pružanje kvalitetne usluge.

“Ujedinjene Arapske Emirate vidimo kao jedno od naših prioritetnih tržišta, posebno imajući u vidu dobru avio-konekciju, kao i činjenicu da građanima UAE nije potrebna viza za ulazak u Srbiju. Kao deo strategije oporavka, Turistička organizacija Srbije, tokom nedelje turizma i globalne povezanosti, organizovaće promotivni događaj za turističku privredu i medije, kako bi prikazala raznovrsnost atrakcija koje naša zemlja može da ponudi industriji putovanja i kongresa, ali i sa ciljem predstavljanja novog turističkog brenda. Ovaj događaj vidimo kao izuzetnu priliku da se povežemo sa partnerima iz UAE”, kaže Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.

U nedelji koja promoviše putovanja i turističku industriju, srpska delegacija imaće bogat program bilateralnih poslovnih susreta, kako na samom Paviljonu Srbije i u Biznis habu, tako i na paviljonima drugih zemalja, poput Mađarske, Slovačke, Velike Britanije i ostalih, a predviđeno je i predstavljanje strategija i promocija Srbije na dalekim tržištima.

Očekuje se da turistička industrija Srbije na svetskoj izložbi pokaže svoju energiju oživljavanja i ekspanzije kroz nove tehnologije, novi način putovanja i povezivanja nakon pandemije kovida19.

Izvor: Turistička organizacija Srbije i Privredna komora Srbije


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

beogradski sajam

Beogradski sajam očekuje bogata prolećna sezona

kustendorf

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf 2022 odložen za maj