in

Srbija se priprema za predstavljanje na svetskoj izložbi Expo 2020 – Dubai

srbija expo 2020 dubai

Svetska izložba u Dubaiju, EXPO 2020 – Dubai, održaće se od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine.

Ovaj događaj je sjajna prilika da se Srbija predstavi potencijalnim partnerima iz celog sveta, a posebno sa Bliskog Istoka. Iz tog razloga je i odlučeno da se za potrebe nastupa naše zemlje izgradi moderan paviljon od gotovo 2000 kvadratnih metara.

EXPO – 2020 Dubai*, izložba koja će trajati šest meseci, okupiće više od 190 zemalja, kao i organizacije, preduzeća i obrazovne ustanove. Ovo globalno kupljanje je posvećeno povezivanju ljudi, zajednica i nacija sa željom da grade mostove, podstiču akciju i pružaju konkretna rešenja za izazove iz stvarnog života.

Na izložbi se očekuje više od 25 miliona posetilaca.

Tema izložbe je “Povezivanje umova, stvaranje budućnosti” (Connecting Minds. Creating the Future) kojom organizator želi da obezbedi platformu preko koje će se promovisati kreativnost, inovacije i saradnja na globalnom nivou.

serbiaexpo2020dubai.rs

Glavni cilj nastupa Srbije na prvoj globalnoj manifestaciji nakon izbijanja pandemije, usmeren je na kreiranje i razvijanje biznis mreže za našu poslovnu zajednicu, podsticanje razvoja trgovine i turizma, privlačenje stranih investicija i kreiranje pozitivnog imidža moderne i inovativne države.

Srbija ima ekskluzivnu lokaciju za koju su organizatori već ponudili da ostane u Dubaiju narednih pet godina, a ne samo za vreme trajanja izložbe. 

Celokupnom sadržaju srpskog paviljona moći će da se pristupi virtualno širom sveta. Sva saopštenja u vezi sa ovim događajem biće dostupna na zvaničnoj prezentaciji Srbije za Expo 2020 – Dubai – serbiaexpo2020dubai.rs.

Poziv kompanijama da se predstave na EXPO 2020 – Dubai

Privredna komora Srbije je pozvala kompanije iz Srbije da uzmu učešće na svetskoj izložbi „EXPO 2020 – Dubai“ i predstave svoje poslovanje, proizvode i usluge.

Vlada Srbije je omogućila dolazak privrednika u Dubai, bez velikih troškova. Domaći proizvodi sa oznakom kvaliteta „Čuvarkuća“ će biti posebno predstavljeni na svetskoj izložbi.

Komore Dubaija i Srbije će zajedno raditi i na programu #Ekspo, kao i na privlačenju više biznisa u Dubai kroz program zlatna viza. U pitanju je dugoročna zlatna boravišna viza za koju će Privredna komora Srbije predlagati poslovne ljude iz Srbije i regiona.

*Expo 2020 – Dubai je trebalo da započne u oktobru 2020 godine, ali je događaj odgođen zbog loše epidemiološke situacije u celom svetu. Zbog velikog broja ugovora koji su potpisani i obaveze prema partnerima i sponzorima, organizatori su u obavezi da zadrže naziv EXPO 2020.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

svetski dan džeza

Svetski dan džeza obeležava se i u Srbiji

međunarodni praznici koji se održavaju u maju

Koji međunarodni praznici se obeležavaju u maju