in

Turistička solidarnost za pomoć turizmu Srbije

turisticka solidarnost mladi za turizam

Udruženje „Mladi za turizam“ je pred obeležavanje desetogodišnjice rada pokrenulo inicijativu „Turistička solidarnost“.

Kao rezultat poziva svim učesnicima u turizmu da svojim znanjem, razmišljanjima i predlozima, zajedničkim snagama, pomognu i ublaže štetu koju će imati turizam Srbije u predstojećem periodu, nastao je bilten „Turistička solidarnost“.

To je serijal tekstova u kojem su stručnjaci iz različitih oblasti turističke industrije, izneli svoje predloge mera za oporavak i dali svoje mišljenje o posledicama vanrednog stanja izazvanog virusom korona, na emitivni i receptivni turizam.

Turistička i hotelijerska industrija su prve pogođene ovom krizom i poslednje će iz nje izaći, a koliko će oporavak trajati zavisi od brojnih faktora. Svoja razmišljanja o tome su podelili vlasnici turističkih agencija, turistički vodiči, hotelijeri, radnici u kulturi, konsultanti u turizmu, profesori… Njihovi različiti uvidi bazirani na dugogodišnjem iskustvu i uspešnoj praksi, mogu biti korisni ostalim subjektima u turističkoj privredi.

Posebno se zahvaljujemo na prilici da se među tekstovima nađu i predlozi i preporuke vezani za organizaciju događaja u Srbiji.

Na poslednjim stranama biltena se nalaze konkretni predlozi mera koje su nadležnom ministarstvu i Vladi Srbije poslali: Udruženje turističkih agencija Srbije, Udruženje receptivnih agencija Srbije i organizatori tura i aktivnosti.

Sve tekstove iz biltena „Turistička solidarnost“ možete preuzeti u celosti u pdf formatu.

U želji da se ova inicijativa nastavi, i dalje je na snazi poziv Udruženja „Mladi za turizam“ svim zaposlenima u turizmu, kao i onima čiji posao zavisi od turističkih poseta, da podele svoja razmišljanja o tome kako svi zajedno možemo prevazići ovu krizu. Svoje predloge možete poslati na mejl udruženja: info@mladizaturizam.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

konferencija anatomija uspeha 2020

Anatomija uspeha – Internet u doba karantina

otvorena scena pozoriste tasmajdan

Beogradska letnja scena – pozorište na Tašmajdanu [OTKAZANO!]