in

Trka kroz Srbiju biće održana od 31. avgusta do 3. septembra

trka kroz srbiju

U vreme kada su mnogi sportski i turistički događaji otkazani zbog korona virusa Trka kroz Srbiju je među prvima uspela da uđe u kalendar Svetske biciklističke federacije (UCI) tako da je do sada prijavljeno učešće više od 150 vozača iz 30 najrazvijenih biciklističkih zemalja sveta.

Jubilarna 60. Međunarodna biciklistička Trka Kroz Srbiju, koja je uspostavljena još 1939.godine, pored sportskog ima i turistički aspekt budući da je cikloturizam ozbiljna turistička šansa Srbije. Po rečima organizatora koliko Tour de France znači za promociju Francuske, Italije i Španije, toliko je Tour de Serbie prilika za prikazivanje turističke ponude Srbije i Republike Srpske.

Trka kroz Srbiju, duga oko 450 km, voziće se od 31.avgusta do 3. septembra 2020.godine. Drugu godinu za redom startuje iz Republike Srpske, iz Istočnog Sarajeva. Biciklisti kreću sa Jahorine, prolaze kroz Višegrad, i stižu do Zlatibora. Druga etapa se vozi od Mionice, preko Beograda, do Požarevca, dok je treća od Zrenjanina do Novog Sada gde je cilj na Trgu Slobode. Lokalne turističke organizacije uveliko se spremaju da iskoriste priliku i prikažu turističku ponudu gradova i opština kroz koje trka prolazi.

Odmah nakon ove sportsko-turističke trke, od 4. do 7. septembra 2020.godine biće vožena i 14. trka Beograd – Banjaluka.

Biciklizam se pokazao kao jedan od najbezbednijih sportova za takmičare u celom svetu u vreme pandemije, što potvrđuje i organizacija najvećih svetskih trka poput Tour de France i trke Giro d’Italia. Tour de France će se voziti od 29. avgusta do 20. septembra, a trka Giro d’Italia od 3. do 25. oktobra. Španska Vuelta održaće se od 20. oktobra do 8. novembra. Trka Milan – San Remo voziće se 8. avgusta, a u toku su i Trka oko Poljske i Trka oko Češke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

nisville jazz festival 2020

Nišville 2020 u dva formata: Onlajn u avgustu i uživo u septembru

Otkazan ivanjički festival humora