in

TEDxBelgrade 2020 “Shape the world of tomorrow” [ODLOŽEN]

tedx belgrade 2020

AŽURIRANO 16.03: Zbog proglašenja vanrednog stanja u Srbiji, TEDxBelgrade 2020 se odlaže. Organizatori će naknadno objaviti novi datum održavanja

Kako će izgledati svet budućnosti i kako da se pripremimo za promene koje nova tehnološka otkrića unose u naš život?  Upravo to je i centralna tema konferencije TEDxBelgrade 2020 koja će biti održana 28. marta u Narodnoj biblioteci Srbije, pod sloganom “Shape the world of tomorrow”. Kroz dvanaest inspirativnih govora istaknutih predstavnika zajednice, posetioci će imati priliku da dožive iskustvo TED događaja u Beogradu i da učestvuju u razmeni ideja vrednih širenja. 

U svetu koji se neprestano menja, teško je predvideti šta nas očekuje u budućnosti kad su u pitanju nova tehnološka otkrića i njihov uticaj na sve nas. Da li će društvo koje poznajemo pretrpeti značajne promene i koje veštine će biti potrebne za funkcionisanje u takvom društvu? Kolika će biti uloga kulture i umetnosti u našim životima? Ovim i drugim pitanjima baviće se  učesnici ovogodišnje konferencije TEDxBelgrade, koja će pokriti oblasti poput nauke, medicine, tenologije, preko društvenih i obrazovnih sistema, pa sve do saveta za lični razvoj. 

Koncept TED konferencije nastao je 1984. godine kada su se tri teme: tehnologija, zabava i dizajn (engl. Technology, Entertainement, Design) spojile na jednom događaju. Danas TED konferencije pokrivaju mnogo širi opseg tema, ali je prvobitna zamisao ostala ista, a to je širenje ideja. TED kao neprofitna organizacija već godinama radi na stvaranju zajednice ljudi iz različitih disciplina i kultura koji su okupljeni upravo oko vizije šrenja ideja, a među govornicima na TED konferencijama do sada su se našli neki od najvećih umova današnjice kao što su Bil Gejts, Stiv Džobs i Gordon Braun. Kako bi se duh TED-a preneo i vizija širila, osmišljeni su nezavisno organizovani TEDx događaji, čiji je cilj kreiranje TED iskustva u manjim zajednicama. 

TEDxBelgrade 2020 će se 28.marta održati peti put, a među govornicima koji su do sada najavljeni nalaze se predstavnici naučnih i kulturnih institucija, medijskih udruženja i humanitarnih organizacija koji su svojim radom ostavili trag u zajednici. Zahvaljujući mogućnosti da se među svim učesnicima razmene ideje i iskustva, ova konferencija će biti dobra prilika da se pripremimo za promene koje nas očekuju u budućnosti. 

Za više informacija posetite sajt tedxbelgrade.org. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

sajam turizma 2020

Završen 42. Sajam turizma u Beogradu

hotel summit belgrade

Treći Hotel Summit odgođen za 28. oktobar