in

Uskoro: Srem Klob-Kob Fest u Šidu

Srem Klob Kob Fest

Opština Šid zajedno sa Udruženjem „Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid“ i Slovačkom nacionalnom zajednicom, 20. novembra organizuje manifestaciju Srem Klob-Kob Fest.

Manifestacija je nastala kao rezultat aktivnosti na promociji tradicionalnih različitosti koji proizilaze iz različitih jezika, materijalnih i duhovnih kultura, običaja, istorije i tradicije, ali i unapređenja turističke ponude opštine Šid.

Srem Klob-Kob Fest je pre svega gastronomsko-turistička manifestacija koja promoviše da se na teritoriji opštine Šid godinama unazad neguje multietičnost, multikulturalnost, suživot i tolerancija.

Manifestacija se održava u Šidu, u Slovačkom parku. Učesnici manifestacije takmiče se u brzoj obradi mesa, pravljenju i jedenju kobasica, kao i u izboru najbolje suve sremske kobasice.

Događaj je međunarodnog karaktera, zanimljivog programa i poseti ga nekoliko hiljada posetilaca. Okuplja veliki broj izlagača suhomesnatih proizvoda, ali i izlagače i udruženja koja promovišu razne druge tradicionalne, domaće proizvode, kao i autentične rukotvorine.

Program Srem Klob-Kob Fest 2021.

program srem klob kob fest

♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

predstavljen program evropska prestonica kulture

U Novom Sadu predstavljen program za godinu titule Evropske prestonice kulture 2022. godine

naučna studija exit

Istraživanje pokazalo: Za 20 godina EXIT doneo domaćoj privredi više od 200 miliona evra!