in

45. Sajam turizma u Beogradu od 22. do 25. februara 2024. godine

sajam turizma 2024

Najveći i najposećeniji sajam turizma u regionu – 45. Međunarodni sajam turizma u Beogradu, održaće se od 22. do 25. februara 2024. godine na Beogradskom sajmu.

Pod sloganom Avantura počinje ovde! biće promovisane nove destinacije, first minute ponude, domaći i inostrani smeštajni kapaciteti, turstičke regije i atrakcije. Tradicionalno, na sajmu će učestvovati najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori.

Zbog ekskluzivnih sajamskih cena, first minute ponude i paketa sa mnoštvom pogodnosti, Sajam turizma je za posetioce, putnike i turiste već dugi niz godina omiljeni godišnji orijentir za odabir aranžmana i destinacija, kao i sagledavanje svega što turistički sektor ima da ponudi.

Sajam turizma u Beogradu igra ključnu ulogu u promovisanju aranžmana i mogućnosti za putovanja, privlačenju posetilaca i putnika ka novim destinacijama, ali i podsticanju ekonomske aktivnosti koja se odvija tokom sajamskih dana i reflektuje na čitavu turističku godinu.

I ove godine posetioci će iz velike ponude moći da izaberu prema svojim afinitetima: porodična putovanja, daleke i egzotične destinacije, putovanja za mlade, city break, odmor i oporavak u banjama, spa vikende na planinama, eko i aktivni turizam, kongresna dešavanja…

Sajam turizma u Beogradu

Grčka – zemlja partner 45. Međunarodnog sajma turizma

Grčka i Srbija nastaviće uspešnu saradnju u oblasti turizma ovogodišnjim partnerstvom na 45. Međunarodnom sajmu turizma na Beogradskom sajmu, gde će Grčka – večita inspiracija za putnike i omiljena letnja destinacija za domaće turiste, ove godine biti posebno predstavljena, jer je ponela „titulu“ – zemlja partner. Na predlog Organizacionog odbora međunarodnog sajma turizma u Beogradu, potpisan je ugovor o partnerstvu sa Grčkom nacionalnom turističkom organizacijom za 2024. godinu.

Posetiocima sajma, kod kojih svake godine vlada veliko interesovanje za ovu tradicionalno najtraženiju destinaciju, biće predstavljeni reprezentativni turistički centri, regije i gradovi kako bi istražili ponudu agencija i mnogobrojne mogućnosti za letovanje u Grčkoj.

Grčka, zemlja dugačke obale – najduže u Sredozemnom moru, prelepih plaža, čistog i toplog mora sa mnogo ostrva, planina, modernih ali i ruralnih gradova, lepih sela, veselih ljudi, bogate kulture, istorije, nebrojenih gastronomskih ukusa, dovoljne su reference za još jedan motiv više da se upozna još uvek nedovoljno poznat deo ove izuzetne zemlje.

Sajam turizma biće prilika da ova fascinantna destinacija bude uzbudljiva za posetu tokom čitave godine, jer sezona traje duže uz aranžmane da se upozna kako tradicionalna grčka ponuda poput istorijskih i kulturnih tura, tako i tematskih tura kao što su religijski turizam, gastronomski turizam, ronjenje, kruzing…

Sajamska promocija specijalnih First minute ponuda

Zbog ekskluzivnih sajamskih cena, first minute ponuda i paketa sa mnoštvom pogodnosti, Sajam turizma je za posetioce već dugi niz godina omiljeni godišnji orijentir za odabir aranžmana i destinacija, kao i sagledavanje svega što turistički sektor ima da ponudi.

I ove godine posetioci će iz velike ponude moći da izaberu prema svojim afinitetima: porodična putovanja, daleke i egzotične destinacije, putovanja za mlade, city break, odmor i oporavak u banjama, spa vikende na planinama, eko i aktivni turizam, kongresna dešavanja…

Prvi put na Sajmu turizma nastupaju Kambodža, Ekvador, Sveta Lucija, Libija, a zemlje koje se vraćaju i ponovo učestvuju su ostrva Indonezija, Kuba i Sao Tome i Principe. Popularne i omiljene destinacije kontinuirano prisutne na sajmu biće tu i ove godine: Turska, Grčka, Crna Gora, Tunis, Bugarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Mađarska, Kamerun, Gabon, Namibija i Kipar.

B2B poslovni program – Budućnost turizma i povezivanje na globalnom tržištu

U fokusu događaja ostaju poslovni kontakti učesnika i poslovnih posetilaca, gostiju iz zemlje i regiona, kao i tradicionalnih tržišta gde naši ljudi putuju i onih odakle nam dolazi najveći broj turista. Beogradski Sajam turizma, kao najposećeniji sajam turizma regiona i šire, kroz veliki broj poslovnih gostiju i B2B aktivnosti, čini značajno tržište od nekoliko desetina miliona potencijalnih turista.

I ove godine svim učesnicima, turističkim agencijama iz inostranstva i zemlje dostupan je B2B portal namenjen za registracijiu kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca pravnih aktivnih lica. Registracija omogućava besplatnu promociju kompanijama i kontakte sa ostalim registrovanim članovima, kao i zakazivanje sastanaka sa izlagačima i potencijalno sklapanje dogovora o budućoj saradnji. Sastanci se održavaju u specijalnom prostoru „B2B Meetings“ (hala 1, galerija) i lako se, već automatski samom registracijom, zakazuju pomoću ove jedinstvene B2B platforme specijalno kreirane za potrebe događaja. Vreme predviđeno za održavanje sastanaka je 22.02. od 11:30 do 17:00 i 23.02.2024. od 10:30 do 17:00.

19. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA

Pod okriljem Sajma turizma održaće se i 19. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA koji će okupiti brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti vezanih za ove delatnosti – proizvodnje i prodaje hotelskog i ugostiteljskog nameštaja, opreme za kuhinje, restorane i barove, distributere posteljina i peškira, sredstava za čišćenje, proizvođače hrane i pića i dr.

Ovaj veliki multimedijalni događaj svim učesnicima i posetiocima pružiće networking i poslovne kontakte za mogućnost upoznavanja, umrežavanja i uspostavljanja poslovnih odnosa i partnerstva za dalju saradnju.

Predstojeći Sajam turizma nastaviće da sprovodi edukaciju i jača svest o turističkim mogućnostima, podiže ekonomsku aktivnost ove privredne grane i podstiče lokalnu ekonomiju, posebno pozicionirajući Srbiju i njene turističke kapacitete, kroz prezentacije, degustacije i demonstracije lokalne kulture, hrane i tradicije,

Svi ovi aspekti zajedno čine Sajam turizma na Beogradskom sajmu najvažnijim godišnjim događajem u promociji, razvoju i unapređenju turističke industrije regiona.

Važne informacije

Radno vreme Sajma turizma i Sajma HORECA-OPREMA:
Četvrtak – subota, 22 – 24. februar: 10:00 – 19:00
Nedelja, 25. februar 10:00 – 18:00

Ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 500 RSD
Grupna ulaznica (minimum osam osoba): 400 RSD
Poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti: 3.000 RSD
Parking: 200 RSD po satu

Portal eventsinserbia.com je i ove godine medijski partner Sajma turizma u Beogradu.


♥ Ako vam se svideo tekst podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

My French Film Festival

My French Film Festival – onlajn festival francuskog filma

DOK festival dokumentarnog filma

Šesti međunarodni festival dokumentarnog filma DOK #6 od 1. do 4. februara