in

Divan je privredni Srem: Održava se Regionalni sajam privrede u opštini Stara Pazova

regionalni sajam privrede

Regionalni sajam privrede održaće se 30. septembra i 01. oktobra 2021. godine, u okviru Kompleksa sportsko rekreativnih bazena u Novoj Pazovi, u organizaciji opštine Stara Pazova i Privredne komore Srbije Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga – najavljeno je na konferenciji za medije.

„Prošle godine zbog epidemiološke situacije Sajam privrede nije održan. Ove godine će se sajam održati uz poštovanje svih epidemioloških mera i već vlada veliko interesovanje, na šta smo posebno ponosni. Opština Stara Pazova će nastaviti da neguje poslovni ambiijent i da se trudi da privreda ovde bude, na neki način, posebno zaštićena.“ – izjavio je predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

Opština Stara Pazova je već decenijama poznata po privatnom preduzetništvu. Pre više od 40 godina otvorene su mnogobrojne zanatske radnje koje su Staru Pazovu učinile jednom od prvih i najuspešnijih u oblasti male privrede u bivšoj Jugoslaviji. Danas u opštini postoji više od 1.000 privatnih preduzeća i preko 3.000 preduzetničkih radnji.

Institucija koja već godinama organizuje Regionalni sajam privrede u Staroj Pazovi i komunicira sa privrednicima je Regionalna privredna komora Sremskog upravnog okruga.

Direktor Regionalne privredne komore, Predrag Mujkić, uputio je poziv izlagačima i posetiocima: „Želim da izrazim svoje zadovoljstvo, kako lično tako i profesionalno što u ovim nezgodnim vremenima organizujemo ovakvu manifestaciju. Bez obzira na sve, moramo biti svesni da privreda i ekonomija ne smeju da stanu. Koristim priliku i da pozovem sve privrednike da izlože svoje proizvode, da predstave svoje usluge, da razmene svoja iskustva i uspostave nove kontakte. Takođe, upućujem poseban poziv posetiocima da se upoznaju sa ponudom jedne od najrazvijenijih opština, ne u Sremu, ne u Vojvodini, već u Srbiji.“

Na konferenciji su istaknute i značajne prednosti opštine Stara Pazova u odnosu na druge opštine u Srbiji. Stara Pazova je opština sa četiri industrijske zone koje su u potpunosti opremljene, opština je sa jednom od najdužih preduzetničkih tradicija i jedna od opština koja ima sluha za svoje privrednike. U planu je izgradnja trening centra za obuku kadrova koji će biti u skladu sa potrebama privrede. Za prvih sedam meseci u Staroj Pazovi je ostvarena robna razmena u vrednosti od 755 miliona evra. Broj nezaposlenih u ovoj opštini je manji od 1000.

regionalni sajam privrede 2019
Regionalni sajam privrede u opštini Stara Pazova 2019. godine

Medijima su se predstavili i privrednici koji posluju u opštini Stara Pazova.

Žaklina Teofilović, direktorka za ljudske resurse kompanije „MTU Aero Engines“, globalno pozicioniranog lidera u proizvodnji i održavanju avionskih motora, izrazila je zadovoljstvo što će MTU će biti partner ovogodišnjeg Sajma privrede što je prilika da se kompanija predstavi i poveže sa lokalnom zajednicom.

„Postrojenja kompanije MTU su od Kanade do Kine, a fabrika u Srbiji je 16 po redu. U narednih nekoliko godina u planu je da kompanija otvori 500 radnih mesta. To će biti pretežno operateri koji će raditi u proizvodnim pogonima, ali i pozicije u timu inžinjeringa i podrške. Avijacija je dugoročan biznis i kompanija je dugoročno posvećena zemljama i regionima u koje investira.“ – izjavila je ovom prilikom.

Medijima se obratio i jedan od preduzetnika sa višedecenijskim stažom. „Ispred privrednika se zahvaljujem predsedniku opštine na dobroj saradnji u proteklom periodu, naročito u poslednjih deset godina, jer je jako lepo raditi u opštini Stara Pazova. Evidentan je rast i razvoj i radujemo se svim investicijama u infrastrukturu, do kojih će neminovno doći sa rastom svih nas.“ – istakao je Jovan Janković, direktor kompanije „Inter-Crown-Plastic“.

Pored navedenih kompanije, izlagači na Sajmu privrede u Staroj Pazovi biće najuspešnija preduzeća i proizvođači iz oblasti metalne i plastične galanterije, prerade drveta, hemijske industrije, IT opreme, građevinarstva, tekstila i obuće, prehrambene industrije, mehanizacije, poljoprivrede, turizma, ugostiteljstva i gastronomije.

Sajam je prilika za razmenu poslovnih ideja, unapređenje mogućnosti za razvoj i dodatna ulaganja u privredu Srema i Srbije u celini. Višegodišnja tradicija održavanja sajma i sve veći broj domaćih i stranih izlagača svedoči o značaju i ulozi ove privredne manifestacije.

Od pratećeg programa posebno se izdvaja Sajam zapošljavanja sa oko 200 otvorenih radnih mesta u kompanijama sa teritorije opštine Stara Pazova.

Informacije o Sajmu privrede

Radno vreme: Regionalni sajam privrede traje dva dana (30. septembra i 1. oktobra), od 10 do 17 časova, a ulaz je besplatan.

Sajam će biti organizovan u skladu sa epidemiološkim preporukama. Ispred ulaza u sajam biće postavljen punkt za besplatan brzi antigenski test.

Novo na Sajmu – Otvorenim autobusom kroz Staru Pazovu

Opština Stara Pazova je, kao dodatnu atrakciju ovogodišnjeg 14. Regionalnog sajma privrede u Novoj Pazovi, za posetioce, izlagače i medije organizovala prevoz i razgledanje otvorenim dvospratnim autobusom. Cilj je da se vožnjom kroz industrijsku zonu predstave privredni potencijali opštine, ali upoznaju i turistički kapaciteti kojima Stara Pazova raspolaže i privlači sve veći broj gostiju. Otvoreni autobus će tokom dva dana trajanja sajma na nekoliko mesta (Stara i Nova Pazova, Banovci, Belegiš…) povesti posetioce u razgledanja, sa poslednjom stanicom na Sajmu.

Svi zainteresovani informacije o sajmu, programu i pratećim manifestacijama mogu potražiti na zvaničnom sajtu sajma: sajamprivrede.starapazova.rs


♥ Svideo vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama ili ga pošaljite nekome kome će biti koristan!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

izbor za najbolje selo unwto

Mokra Gora, Gostilje i Tršić u trci za nagrade UNWTO

empple festival

Prvi Empple Festival: Sve počinje sa ljudima