in

Prva konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu

tourism inovation day 2019

„Tourism innovation day“, prva regionalna konferencija o inovacijama u preduzetništvu u turizmu, održaće se 25.9.2019. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd sa početkom u 10.00 časova.

Projekat je podržao Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije i ministar Nenad Popović, koji će i otvoriti konferenciju.

Jednodnevna konferencija uz prateći sadržaj, panel diskusije, prezentacije i radionice će učesnicima pružiti mogućnost da na interaktivan način steknu nova znanja o mogućnostima unapređenja poslovanja u turizmu kroz primenu novih tehnologija i digitalnih kanala komunikacija. Osim novih tehnologija, učesnici će od zaposlenih u turizmu čuti koje su to inovativne poslovne prakse i strategije u upravljanju turističkim destinacijama.

Tema prvog panela je Inovacije i preduzetništvo u turizmu – inovativne poslovne prakse i strategije u upravljanju turističkim destinacijama i formiranju turističkog proizvoda. Turizam i digitalna transformacija – mogućnosti i izazovi: primena novih tehnologija i digitalnih kanala komunikacije, tema je drugog panela.

inovacije-u-preduzetnistvu-u-turizmu

Događaj okuplja oko sto učesnika – preduzetnika u turizmu, lokalnih turističkih organizacija, javnih preduzeća, udruženja, studenata turizma, IT eksperata, stručnjaka za marketing, medija i drugih subjekata zainteresovanih za inovativni koncept i strategiju poslovanja.

U foajeu Naučno-tehnološkog parka biće postavljena izložba PTT muzeja „Inovacije u oblasti komunikacija i telekomunikacija – Pošta Srbije“. Izložba će predstaviti razvoj komunikacija kroz blizu 180 godina dugu istoriju Pošte Srbije, koja je jedan od glavnih nosilaca tehnološkog, privrednog, ekonomskog i kulturnog razvoja države i društva.

Inovacije u turizmu uključuju stvaranje novih proizvoda i usluga, nove načine pružanja turističkih usluga, nove metode snabdevanja kupaca proizvodima ili uslugama, kao i inovacije na tržištu. Primer iz prakse predstavljaće prezentacija ViCTour – Virtuelni i kulturni turizam, Turističke organizacije Vojvodine, a o Kreativnom i inovativnom turističkom proizvodu govoriće predstavnici Etno sela Latkovac.

Za sve učesnike biće održana radionica na temu Odnosi s javnošću u turizmu.

Učešće na konferenciji je besplatno. Potrebno je da se svi zainteresovani učesnici prijave putem mejla: spektarcentar@gmail.com.

Organizator konferencije, Centar za tranziciju i ljudska prava „Spektar“, uz pokroviteljstvo Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, prijatelji konferencije su Naučno-tehnološki park Beograd.

 

Preliminarni program konferencije

10.00 – 10.15 Otvaranje
dr Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj (potvrđeno)

10.15 – 11.15 PANEL 1
TEMA: Inovacije i preduzetništvo u turizmu – inovativne poslovne prakse i strategije u upravljanju turističkim destinacijama i formiranju turističkog proizvoda
Učesnici
Tomislav Momirović, predsednik kompanije Mona hotel management, Zorica Radojković, Etno selo „Lozanjska terasa“, Vaso Vulin, Vila Vulin Pula, Nada Jovanović, direktorka TO Republike Srpske, Ana Petrović, Travel boutique (u očekivanju potvrde)
Moderator: Tijana Maljković, sekretar Udurženja za turizam, Privredna komora Srbije (u očekivanju potvrde)

11.15 – 11.45 Prezentacija Manifestacioni turizam – Belgrade waterfront good food & wine festival (potvrđeno)

11.45 – 12.15 KAFE PAUZA

12.15 – 13.15 PANEL
TEMA: Turizam i digitalna transformacija – mogućnosti i izazovi: primena novih tehnologija i digitalnih kanala komunikacije

UVODNA REČ: Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije (u očekivanju potvrde)

Milan Stojković, osnivač agencije Etourism Consulting, Jelena Škrba, marketing menadžer Olimpijskog centra Jahorina, Vojkan Nikodijević, Prvi srpski e – booking, Filip Milosavljević, vlasnik je i idejni tvorac Jungle Tribe agencije, Ratko Bataković, direktor IPC Tehnopolis
Moderator: Ana Šuvalija Pešić, novinar RTS-a

13.15 – 14.00 PREZENTACIJE
1. ViCTour – Virtuelni i kulturni turizam / prezentacija – Nataša Pavlović, direktor TO Vojvodine
2. Kreativni i inovativni turistički proizvod – etno selo Latkovac

Voditelj konferencije: Marija Savić Stamenić, novinar TV Prva

14.00 – 15.00 ručak

15.00 – 16.00 RADIONICA
TEMA: Marketing i odnosi s javnošću u turizmu – Olivera Jovićević, novinar i konsultant za odnose s javnišću

PRATEĆI SADRŽAJ KONFERENCIJE
10.00 – 16.00
Izložba PTT Muzeja: „Inovacije u oblasti komunikacija i telekomunikacija – Pošta Srbije“

 

Za sve one koji vole da budu u toku sa dešavanjima u turizmu, najavljujemo i Sajam turizma u Novom Sadu početkom oktobra. Ostale zanimljive vesti o manifestacijama u Srbiji pročitajte ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

vukov-sabor

86. Vukov sabor održava se od 09. do 15. septembra

civijaski-karneval

Program 51. Čivijade i 12. međunarodnog Čivijaškog karnevala