in

Novosadski sajam turizma od 03. do 05. oktobra

sajam-turizma-novi-sad-2019

Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu održaće se od 03. do 05. oktobra, a centralne teme biće banjski, spa i wellness turizam.  Zemlja partner će ove godine biti Mađarska.

Mađarska je bila i prva zemlja partner Međunarodnog poljoprivrednog sajma 2010. godine, kada je to zvanje ustanovljeno. Ovom prilikom će se predstaviti banje i spa centri koji su nekoliko godina unazad sve interesantniji turistima iz Srbije, a specijalnom postavkom „Jedno s prirodom“ biće najavljena Svetska izložba u Budimpešti 2021. godine.

U Hali „Master“ će biti i predstavnici hotelijerske industrije, turističkih organizacija i agencija. Posebna tematska celina biće Gastro regioni – izložba hrane i pića i Gastro izazovi – međunarodna takmičenja u pripremanju i serviranju hrane.

Programi će obuhvatiti i poslovne susrete izlagača sa turoperatorima iz inostranstva, kao i B2B sastanke izlagača i predstavnika sindikata, udruženja penzionera, sportskih klubova i asocijacija i hotelijera. Priprema se i tematska konferencija posvećena investicijama u banjske resurse i međuregionalnu saradnju pod nazivom „Koliko vredi, a koliko košta ulaganje u zdravo društvo?“.

Učesnici na Sajmu su svi koji rade u turizmu i za turizam, a na Sajmu u Novom Sadu prioritetno se afirmišu: zdravstveni turizam / spa i velnes, turizam regija, gradova i opština, gastro i etno turizam, ruralni turizam, nautički turizam, planinski turizam, tematske rute, MICE turizam, turizam specijalnih interesovanja.

Istovremeno se održavaju i Sajam lova, ribolova i ekologije (02-06. oktobar) i Sajam sporta (03-06. oktobar).

Pogledajte i kalendar sajmova koji se održavaju do kraja godine u okviru Beogradskog sajma, Sajma u Novom Sadu ili Šumadija sajma u Kragujevcu. Ostale zanimljive vesti o manifestacijama u Srbiji pročitajte ovde.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

civijaski-karneval

Program 51. Čivijade i 12. međunarodnog Čivijaškog karnevala

dani-baca-2019

Dani Evropske baštine – Dani Bača od 20. septembra